خبری

خبری

خبری

خبری

مراقبت از دندان های شیری

مراقبت از دندان های شیری

شاید فکر کنید بهتر است از دندان های کودک محافظت نکنید زیرا به زودی می ریزند. اما این دندان ها در واقع به حفظ فاصله کمک می کنند. این دندان ها به کودک کمک می کند تا درست غذا بخورد و صحبت کند. اگر از دندان های شیری کودک خود مراقبت نکنید، ممکن است منجر به پوسیدگی دندان شود. این باعث انسداد می شود که باعث آسیب بیشتر می شود.
 
مسواک زدن
شروع بهداشت دهان و دندان انسان باید بلافاصله پس از تولد شروع شود. اکثر مردم فکر می کنند نوزادی که دندان ندارد و فقط از شیر تغذیه می کند نیازی به مراقبت از دهان و لثه های خود ندارد. این یک ایده کاملا اشتباه است. شیر مادر، شیرخشک و سایر انواع شیر حاوی مقادیر قابل توجهی قند هستند و باقی ماندن این قند در دهان می تواند به سلامت دندان ها و لثه ها آسیب برساند.
در این سن والدین باید گاز استریل مرطوب یا پارچه مرطوب تمیزی را دور انگشت خود بپیچند و لثه های نوزاد را با آن تمیز کنند. با ریختن چند قطره آب در دهان کودک پس از نوشیدن شیر، می توان غلظت شیر را به حداقل رساند تا میزان قند موجود در شیر در محیط دهان کودک به حداقل برسد. تمیز کردن لثه های کودک به خصوص در شب که کودک بیشترین شیر را می خورد توصیه می شود.
 
کودکان نوپا (یک تا سه سال)
مسواک زدن باید بلافاصله پس از رویش دندان های کودک شروع شود. زمان مناسب مسواک زدن در این سن دو بار در روز و بعد از اولین و آخرین وعده غذایی است. بهترین راه برای حفظ بهداشت دهان و دندان در زمان رویش دندان تا سن 3 سالگی استفاده از مسواک انگشتی است.
 
نحوه و زمان مسواک زدن کودک
شما باید از زمانی که دندان ها ظاهر می شوند مراقب آنها باشید. این زمان از نوزادی به نوزاد دیگر متفاوت است. در برخی از نوزادان، اولین دندان در حدود ماه پنجم بیرون می آید، اما در برخی ممکن است دیر یا زود بیرون بیاید.
وقتی دندان های شیری را می بینید باید از مسواک استفاده کنید. مسواک کودک یک مسواک با سر کوچک و نرم و دسته بزرگ برای نگهداری آسان است.
در سن یک سالگی می توانید دندان های کودک خود را با استفاده از خمیر دندان مسواک بزنید. فقط به اندازه یک نخود خمیر دندان بردارید و به آرامی دندان ها را مسواک بزنید. در دو سالگی می توانید از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید.
با استفاده از حرکات دایره ای کوچک و ملایم دندان های کودک خود را با دقت مسواک بزنید.
اطمینان حاصل کنید که کودک پس از مسواک زدن خمیر دندان را بیرون می اندازد و سپس به آرامی دهان را بشویید.
اگر کودک دوست ندارد شما دندان هایش را مسواک بزنید، مسواک را به او بدهید. این موضوع باعث می شود مسواک بیشتر تحت کنترل او باشد.
اگر کودک شما فعال است، می توانید در حالی که کودک دراز کشیده است از مسواک استفاده کنید. بهترین راه برای شروع این کار روی تخت است.
هر سه تا چهار هفته یکبار مسواک کودک را عوض کنید.

دندانپزشکی کودکان در اصفهان در سایت دکتر علی بهزادی 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد