خبری

خبری

خبری

خبری

آنزیم های کبدی

 

مقدمه:

کبد یکی از عضوهای حیاتی بدن و دارای ۲ لوب می باشد که در زیر قفسه سینه و در سمت راست شکم قرار گرفته است. این ارگان نقش‌های مهم و مختلفی را در بدن ایفا می‌کند؛ از جمله این نقش‌ها می‌توان به شرکت در فعالیت‌های سوخت و ساز بدن مانند گوارش، متابولیسم داروها و پاک کردن بدن از سموم مختلف (سم زدایی) اشاره کرد. بیماری‌های کبدی می‌تواند وراثتی یا ناشی از عوامل محیطی مختلف باشد. با گذشت زمان، آسیب به کبد می‌تواند منجر به سیروز شود، که درنهایت به نارسایی کبد ختم می‌شود و این روند یک وضعیت تهدید کننده حیات می‌باشد.

علائم:

از علائم مربوط به بیماری‌های کبدی زرد شدن پوست و چشم (یرقان یا زردی)، درد شکم، تورم در قسمت های مختلف پا، خارش پوست، رنگ تیره ادرار، مدفوع خونی یا سیاه، خستگی مزمن، تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها و تمایل به کبود شدن می‌باشد.

علل:

بیماری‌های کبدی دارای علل زیادی هستند که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

عفونت: تعدادی از ویروس‌ها توانایی آلوده کردن کبد را دارند که به دنبال آن باعث التهاب کبد و در نهایت منجر به کاهش عملکرد این عضو می‌شوند. ویروس هایی که باعث آسیب کبدی می‌شوند، می‌توانند از طریق خون، مایع منی ( مانند ویروس های هپاتیت B و C) یا مواد غذایی و آب آلوده( مانند ویروس A) پخش شوند.

اختلال سیستم ایمنی: به بیماری‌هایی که در آن ها سیستم ایمنی به بخش های خاصی از بدن خود فرد حمله می‌کند، بیماری‌های خودایمن (Autoimmune) گفته می‌شود. هپاتیت خود ایمنی یک بیماری مزمن است که در آن سیستم ایمنی، کبد را مورد تهاجم قرار داده و بر عملکرد و بافت کبد تاثیر می‌گذارد.

ژنتیک: همانند بسیاری دیگر از بیماری ها، ژنتیک نقش چشمگیری در ابتلا به اختلالات کبدی ایفا می کند. در حقیقت، این امکان وجود دارد که یک ژن معیوب به ارث رسیده از والدین منجر به نارسایی حاد یا مزمن کبد شود. بیماری‌های ژنتیکی کبد شامل هموکروماتوز، بیماری ویلسون، کمبود آلفا-۱ آنتی تریپسین، هایپراٌگزالوز و سرطان می‌باشد.

سایر علل رایج اختلال در عملکرد کبد: سوء مصرف الکل (هپاتیت الکلی)، تجمع چربی در کبد (بیماری کبد چرب غیرالکلی) از جمله موارد دیگری می‌باشند که منجر به ایجاد التهاب و نارسایی کبدی می‌شوند.

ریسک فاکتورها (عوامل خطرساز):

عواملی که ممکن است خطر ابتلا به بیماری های کبد را افزایش دهند عبارتند از:

 

  • سوء مصرف الکل
  • تزریق مواد مخدر با استفاده از سوزن مشترک
  • خالکوبی
  • قرار گرفتن در معرض خون و مایعات بدن افراد آلوده
  • داشتن شرکای جنسی متعدد (انجام رفتارهای مخاطره آمیز)
  • قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی یا سموم خاص
  • دیابت
  • چاقی

 عوارض:

با توجه به علل مختلف مشکلات کبدی، عوارض بیماری کبدی متفاوت است؛ به عنوان مثال در افراد مبتلا به هپاتیت خودایمن و سیروز کبدی، ریسک بالایی برای ابتلا به سرطان کبد وجود دارد. بیماری کبدی درمان نشده در نهایت می تواند منجر به نارسایی و عدم عملکرد صحیح کبد شود.

پیشگیری:

 

  • اجتناب از سوء مصرف الکل
  • اجتناب از رفتارهای مخاطره آمیز
  • انجام واکسیناسیون علیه هپاتیت B و هپاتیت A (با نظر پزشک)
  • پرهیز از مصرف خودسرانه‌ی دارو (داروهای تجویزی و غیر تجویزی را فقط در صورت نیاز و تنها در دوزهای توصیه شده مصرف کنید.)
  • پرهیز از تماس با خون و مایعات بدن دیگران (ویروس هپاتیت می‌تواند توسط سر سوزن‌های آلوده انتقال یابد.)
  • استفاده از دستکش، روپوش آستین بلند، کلاه و ماسک هنگام کار با حشره‌کش‌ها و دیگر مواد شیمیایی سمی
  • کنترل وزن برای پیشگیری از عارضه‌ی کبد چرب غیرالکلی و دیابت

تشخیص آزمایشگاهی بیماری‌های کبدی:

 بررسی وضعیت عمومی و عملکرد کبد: وضعیت عمومی کبد توسط تست‌های بررسی آنزیم‌های کبدی شامل

 AST(SGOT)، ALT(SGPT)، ALP و γGT انجام می‌شود.

بررسی وضعیت سیستم انعقادی: سیستم انعقادی بدن توسط تست‌های (PT (INR و PTT  بررسی می‌شوند.

بررسی وضعیت ابتلا فرد به هپاتیت B آزمایش‌های شناسایی ویروس هپاتیت B شامل شناسایی آنتی ژن های سطحی ویروس مانند تست های HBs  Ag و HBe Ag و نیز آزمایش مولکولی HBV RT PCR که از دقت بالایی برخوردار است، می باشد.

بررسی وضعیت ابتلا فرد به هپاتیت C: جهت شناسایی ویروس هپاتیت C از تست‌ مولکولی HCV RT PCR و همچنین تست HCV Ab استفاده می­ شود.

بررسی وضعیت ایمنی در مقابل هپاتیت: به دنبال واکسیناسیون فرد علیه ویروس هپاتیت B، آزمایش‌ HBs Ab جهت سنجش ایمنی فرد در مقابل ویروس نامبرده انجام می شود.

بررسی وجود اختلالات سیستم ایمنی (اختلالات خود ایمن):

 

  • آزمایش (Anti-liver/kidney Microsomal Antibody (anti-LKM
  • آزمایش (Anti Mitochondrial Antibody Test (AMA
  • آزمایش (Anti-smooth muscle antibody (ASMA    
  • آزمایش (Anti-nuclear Antibodies (ANA

 وجود بیماری‌های زمینه‌ای مختلف:

 

 

  •  بررسی وضعیت ابتلا به بیماری هموکروماتوز[۱] توسط آزمایش‌های Serum Transferrin و Serum ferritin صورت می‌گیرد.
  •  بررسی وضعیت ابتلا به بیماری ویلسون[۲] توسط آزمایش‌های serum Cupper وurine Cupper  و آزمایش serum Ceruloplasmin صورت می‌گیرد.
  •  بررسی وضعیت کمبود آنزیم آلفا-۱ آنتی تریپسین[۳] توسط آزمایش (Alpha ۱ anti trypsin(α۱AT انجام می‌شود.
  •  بررسی وضعیت ابتلا به اختلال هایپراٌگزالوز توسط آزمایش‌های Serum and Urine oxalate level تعیین می‌گردد.
  •  بررسی وضعیت ابتلا به سرطان کبد: سرطان کبد توسط آزمایش‌های مختلف مانند Alpha-fetoprotein blood (AFP) test تعیین می‌گردد.
  •  بررسی وضعیت ابتلا به کبد چرب[۴]: این وضعیت توسط آزمایش‌های بررسی سطح آنزیم‌های کبدی شامل AST(SGOT) ،ALT(SGPT)، ALP و γGT تشخیص داده می شود.

  در صورت بالا بودن آنزیم‌های کبدی نمی‌توان بصورت قطعی گفت که فرد مبتلا به کبد چرب است، لذا به روش ها و آزمایش‌های تشخیصی دیگری نیاز دارد.

انجام این آزمایش در آزمایشگاه حسینی نسب:

انجام آزمایش‌های مذکور در آزمایشگاه حسینی نسب در بخش‌های ژنتیک، بیوشیمی خون و ادرار، هورمون شناسی و ایمونولوژی توسط دستگاه های پیشرفته و به روز دنیا به ترتیب زیر می باشد:

 

  •  نام بخش: مولکولی

نام دستگاه: Real-Time LightCycler® ۹۶

 این دستگاه ساخت شرکت Roche آلمان و دارای سیستم کالیبراسیون اتوماتیک می باشد که جهت انجام تست های HBV RT PCR و HCV RT PCR مورد       استفاده قرار می گیرد.

 

  • نام بخش: بیوشیمی

نام دستگاه: Autoanalyzer Cobas C۳۱۱

 دستگاه تمام اتوماتیک ساخت شرکت Roche آلمان با سرعت ۳۰۰ تست در ساعت و قابلیت انجام تست های اورژانسی به صورت جداگانه با متد HIA که دارای تکنولوژی جدید اولتراسوند می باشد. با توجه به اینکه دستگاه Close  می باشد، دخالت اپراتوری به حداقل ممکن می رسد. کیت های دستگاه انحصارا در اختیار شرکت Roche آلمان می باشد.

 

  • نام بخش: بیوشیمی

نام دستگاه: Autoanalyzer Mindray BS۳۸۰

دستگاه تمام اتوماتیک که توانایی انجام ۳۰۰ تست در ساعت را با روش  Fixed time end point - Turbidometery photometery دارد.

 

  • نام بخش: ایمونولوژی و هورمون شناسی

نام دستگاه: Cobas E۴۱۱

 از برترین و موفق ترین ایمونوآنالایزرهای دنیا در حال حاضر می باشد.این دستگاه با استفاده از تکنولوژی الکتروکمی لومینسانس(ECLIA) تست های ایمونولوژی و هورمونی را با حساسیت بالا و محدوده خوانش وسیع اندازه گیری می کند و قابلیت انجام تست های اورژانسی را به صورت مجزا دارد. با توجه به اینکه دستگاه close می باشد دخالت اپراتوری به حداقل ممکن می رسد. دستگاه ساخت شرکت Roche آلمان بوده و کیت های دستگاه انحصارا در اختیار شرکت سازنده می باشد.

درمان افتادگی پلک

چشم‌ها از تاثیرگذارترین اعضای صورت هستند که برای بیان احساسات و حالات درونی فرد اهمیت دارند. چشم‌های شاداب و جوان انرژی مثبت به اطرافیان القا می‌کند. در مقابل چشم‌های خسته می‌تواند نشانه رخوت و بی‌حوصلگی باشد. افتادگی پلک‌ها یا پف زیر چشم یکی از دلایلی است که چهره فرد را خسته نشان می‌دهد. راه‌های زیادی برای رفع افتادگی پلک وجود دارد؛ از روش‌های خانگی و انواع داروهای گیاهی و ورزش گرفته تا جراحی بلفاروپلاستی و لیزر. اما بهترین روش درمان افتادگی پلک چیست؟ در این مقاله به بررسی انجام روش‌های درمان افتادگی پلک می‌پردازیم و تمام جنبه‌های هرکدام را بررسی می‌کنیم. پس اگر می‌خواهید بدانید بهترین روش درمان افتادگی پلک برای شما چیست، با ما همراه باشید.

علل افتادگی پلک بالا و پایین چیست؟

چروک شدن پوست و افتادگی آن یک پدیده طبیعی است که هر کسی با افزایش سن با آن روبه‌رو می‌شود. بعد از ۳۰ سالگی، پوست به طور طبیعی کلاژن خود را از دست می‌دهد و باعث به وجود آمدن چین و چروک‌هایی می‌شود. نواحی پلک و ابروها نازک‌تر از سایر قسمت‌های صورت هستند و همین امر باعث می‌شود پلک‌ها بیشتر در معرض افتادگی باشند. بیماری‌های عصبی، آسیب دیدن چشم، سکته، دیابت و ارث از دیگر علل افتادگی پلک‌ها هستند.

روش های درمان افتادگی پلک

برای اینکه بدانید بهترین روش درمان افتادگی پلک برای شما کدام است، ابتدا باید تمام روش‌های درمانی را بشناسید. روش‌های درمان افتادگی پلک عبارتند از:

درمان با ورزش

افتادگی پلک اغلب به دلیل ضعف عضلات آن اتفاق می‌افتد. بنابراین با تقویت عضلات پلک می‌توان تاحدودی افتادگی پلک‌ها را درمان کرد.

روش درمان

انواع حرکات ورزش افتادگی پلک برای رفع افتادگی پلک وجود دارد که می‌توانید با کمک آن‌ها عضلات پلک خود را تقویت کنید. گرم کردن پلک‌ها، پلک زدن، تحریک عضله‌های چشم، تمرین مقاومتی چشم، تمرینات لیفت ابرو، کشش پلک، تراتاکا و پوشاندن چشم در مواردی می‌توانند بهترین روش درمان افتادگی پلک باشند. این حرکات را باید روزانه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه انجام دهید.

مزایا و معایب

عدم نیاز به هیچ‌گونه برش و جراحی از مزایای رفع افتادگی پلک با ورزش است. با این کار گردش خون در اطراف چشم زیاد شده و پلک‌ها بهبود می‌یابند. با این حال، این حرکات برای انواع افتادگی‌ها جوابگو نیست و حتی در مواردی ممکن است به بدتر شدن پلک‌ها منجر شود.


هزینه

درمان افتادگی پلک با حرکات ورزشی هیچ هزینه‌ای برای شما ندارد.

میزان تاثیرگذاری

هیچ مطالعه دقیقی برای اندازه‌گیری تاثیر انجام حرکات ورزشی روی افتادگی پلک انجام نشده است. این روش برای افتادگی‌های خفیف و متوسط ممکن است تاثیرگذار باشد. اما باید حداقل ۶ روز در هفته و هرروز به مدت ۳۰ دقیقه این حرکات را انجام دهید.

درمان با داروهای گیاهی

بعضی از داروهای گیاهی خاصیت‌های ضددرد، ضدالتهاب و لایه‌برداری دارند. از این داروها می‌توان برای رفع افتادگی پلک استفاده کرد. برای مثال درمان افتادگی پلک با زنجبیل و … بسیار تاثیرگذار است.

روش درمان

زنجیل، آلوئه‌ورا، چای کیسه‌ای بابونه، خیار، ترکیب جو، عسل و تخم مرغ از بهترین داروهای گیاهی هستند که می‌توانید به عنوان ماسک از آن‌ها استفاده کنید. هرکدام از این مواد را می‌توانید با روش مخصوص به خود، دو یا سه بار در هفته به مدت ۲۰ دقیقه روی پلک بگذارید. آن‌ها با خاصیت‌های ضددرد، ضدالتهاب و آبرسان خود می‌توانند ورم، پف پلک و خاصیت کشسانی پوست را کاهش دهند.

مزایا و معایب

اگر افتادگی پلک شما متوسط یا خفیف است، استفاده از داروهای گیاهی می‌تواند بهترین روش درمان افتادگی پلک باشد. مزیت اصلی این روش طبیعی و بی‌خطر بودن آن است. البته بعضی از این داروها ممکن است حساسیت‌زا باشند. بنابراین قبل از استفاده باید آن را تست کنید.

هزینه

داروهای گیاهی معمولا در همه‌جا با قیمت‌های ارزان در دسترس است.

میزان تاثیرگذاری

در سنین پایین‌تر و قبل از شدید شدن افتادگی پلک، استفاده از داروهای گیاهی می‌تواند مفید باشد.

قطره چشمی برای رفع افتادگی پلک

بعضی از قطره‌های چشمی مانند آپراکلونیدین، آفلاگان و آپنیک با انقباض سریع پلک‌ها به رفع افتادگی پلک کمک می‌کنند.

روش درمان

قطره‌های چشمی باید با تجویز پزشک و معمولا دو یا سه بار در روز و در هر بار یک تا دو قطره باید استفاده شود.

مزایا و معایب

این قطره‌ها به سرعت عضلات پلک‌ها را منقبض و افتادگی را رفع می‌کنند. اما ممکن است عوارضی مانند تاری دید، خشکی چشم، تورم پلک و ریزش اشک را به همراه داشته باشند.

هزینه

قیمت قطره‌های چشمی براساس نوع و برند قطره متفاوت است. قیمت تقریبی قطره آپراکلونیدین پنج میلی‌لیتر حداقل ۴۵۰هزار تومان است.

میزان تاثیرگذاری

 تاثیر این قطره‌ها به سرعت در چهره نمایان می‌شود. استفاده از قطره‌ای مانند آپراکلونیدین در طول حداکثر ۱۰ روز باعث می‌شود پلک بالایی یک تا سه میلی‌متر به سمت بالا برود.

درمان افتادگی پلک با پماد و کرم

کرم‌های زیادی برای رفع مشکلات مربوط به دور چشم مانند پف زیر چشم یا افتادگی پلک‌های بالا وجود دارند.

روش درمان

توصیه می‌شود این کرم‌ها را هر صبح یا شب روی پلک بگذارید و کمی ماساژ دهید. بدین ترتیب گردش خون در اطراف چشم‌ها بیشتر می‌شود.

مزایا و معایب

این کرم‌ها معمولا با تقویت کلاژن و عضلات پلک و همچنین با خاصیت لیفتینگ خود می‌توانند به سرعت افتادگی را از بین ببرند. از معایب رفع افتادگی پلک با کرم‌ها می‌توان به تاثیر کوتاه مدت و حساسیت‌زایی آن اشاره کرد.

هزینه

کرم‌های دور چشم که برای افتادگی پلک استفاده می‌شوند، تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرند و معمولا هزینه‌های بالایی دارند. قیمت آن‌ها با توجه به برند و عملکردی که دارند، متفاوت است.

میزان تاثیرگذاری

بعضی از کرم‌های ضدافتادگی پلک تاثیر آنی دارند، تا این حد که قبل از مهمانی‌ها هم می‌تواند استفاده شود. اما توجه کنید که معمولا استفاده از آن‌ها تاثیر طولانی مدت نداشته و به محض عدم استفاده، پلک‌ها به حالت قبل برمی‌گردند.

درمان افتادگی پلک با روغن

بعضی از روغن‌های گیاهی حاوی آنتی اکسیدان‌هایی هستند که به رفع افتادگی پلک کمک می‌کنند. روغن‌هایی مانند روغن زیتون، روغن نارگیل و روغن درخت چای می‌توانند با بازگرداندن خاصیت ارتجاعی به پوست باعث جوان‌سازی پلک‌ها شوند.

روش درمان

برای درمان افتادگی پلک با روغن نباید از روغن درخت چای به تنهایی استفاده کنید. به ازای هر یک تا دو قطره روغن درخت چای، ۱۲ قطره روغن حامل مانند روغن زیتون، نارگیل یا بادام اضافه کنید. یک پنبه را به این ترکیب آغشته کنید و به مدت پنج تا ۱۰ دقیقه به آرامی روی پلک‌های خود بمالید. این مراحل را می‌توانید دو تا سه بار در روز انجام دهید.

مزایا و معایب

استفاده از روغن درخت چای می‌تواند ظاهر پلک‌ها را بهبود بخشد و شرایط پوستی خاص مانند افتادگی پلک را درمان کند. البته این روغن را باید با احتیاط و دقیقا مطابق روش درمان مصرف کنید. قرمزی، سوزش و تحریک پوست در اطراف چشم از معایب احتمالی درمان افتادگی پلک با روغن است.

هزینه

روغن درخت چای بسته به میزان خالص و طبیعی بودن آن می‌تواند قیمت‌های مختلفی داشته باشد. قیمت ۳۰ میلی‌لیتر از این روغن در سایت‌های مختلف از ۳۰ هزار تومان تا ۲۰۰ هزار تومان متغیر است.


میزان تاثیرگذاری

طبق یک مطالعه در سال ۲۰۱۸، ۲۰ نفر مبتلا به افتادگی پلک تحت آزمایش قرار گرفتند. تمام این افراد ۶۰ روز بعد از شروع درمان به طور قابل توجهی بهبود یافتند.

درمان افتادگی پلک با نخ

لیفت پلک یکی از راه‌های درمان افتادگی پلک است. این روش باعث تحریک کلاژن شده و پوست پلک‌ها را سفت می‌کند.

روش درمان

این روش با بخیه زدن زیر سطح پوست انجام می‌شود. پزشک ابتدا ناحیه پلک‌ها را بی‌حس کرده و پس از ایجاد برش‌های بسیار ریز، شروع به بخیه زدن می‌کند. بخیه‌ها هم نیازی به کشیدن ندارند؛ چرا که خودشان جذب پوست می‌شوند.

مزایا و معایب

درمان افتادگی پلک با نخ بسیار آسان است و کمتر از یک ساعت طول می‌کشد. این روش یکی از ارزان‌ترین درمان‌های زیبایی است و هیچ زخمی به جای نمی‌گذارد. معایب احتمالی لیفت پلک با نخ عبارتند از: ایجاد حساسیت‌های پوستی، بی‌حسی، عدم تقارن پلک‌ها و حرکت کردن پلک‌ها زیر پوست.

هزینه

هزینه درمان افتادگی پلک با نخ به عوامل متعددی ازجمله نوع نخ، تخصص پزشک، تجهیزات بیمارستان یا کلینیک و مقدار افتادگی پلک بستگی دارد. هزینه این روش درمان در جلسه مشاوره تعیین می‌شود.

میزان تاثیرگذاری

نتیجه درمان افتادگی پلک با نخ به سرعت قابل مشاهده است. این روش دائمی نبوده و بعد از ۶ تا ۹ ماه که نخ‌ها جذب پوست شوند، پلک‌ها به حالت عادی برمی‌گردند.

خواص چای نعنا

 

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

خواص چای نعناع و لیمو

مهمترین خاصیت دمنوش نعناع و لیمو، تاثیر آن بر دردهای دستگاه گوارش شامل درد معده، روده، نفخ، د ل پیچه، تهوع و اسهال است.

همچنین این دمنوش معطر، اشتهاآور است.

مسکن و آرامبخش خوبی است و ناراحتی اعصاب و تشنج را بر طرف می کند.

برای رفع بوی نامطبوع دهان و پیش گیری از بروز بیماری لثه ای به کار برده می شود.

برای رفع سینه درد و سرفه، دم کرده نعناع را به صورت گرم بنوشید.

چای نعناع و لیمو علاوه بر انرژی زا بودن، حرارت اضافه بدن را خارج کرده و سرماخوردگی و سرفه فصلی را نیز درمان می کند.

سیستم گوارشی را تسکین می دهد و در رفع گاز معده کمک می کند.

مصرف آن در اوایل بارداری ممنوع است.

– به علت اثر شل کنندگی دریچه تحتانی مری در افرادی که برگشت اسید معده به مری دارند با احتیاط مصرف گردد.

– با توجه به اینکه مصرف نعناع به مقدار زیاد سبب بالارفتن فشار خون می شود، خوردن مقدار زیادی از آن به افراد سالمند هرگز توصیه نمی شود.

– همچنین افرادی که دارای دوشای غالب واتا در بدن هستند هرگز نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.

برای تهیه این دمنوش به مواد زیر نیاز داریم.

۱۰ برگ نعنا تازه یا یک قاشق غذاخوری نعنا خشک

لیمو تازه

۱ فنجان آب جوش

نبات یا عسل

عطر بی نظیر این دمنوش همه رو ترغیب به خوردن میکنه.

اول نعنا های تازه رو با دست خرد میکنیم و میریزیم تو قوری یا نعنا خشک رو و آب جوش میریزیم روش و ۱۰ دقیقه میزاریم رو بخاری یا سماور البته با حرارت کم.

تو فنجون میریزیم و چند قطره لیمو میریزیم و نوش جان میکنیم. با نبات یا عسل هم عالیه.

آشنایی با دیگر خواص چای نعناع

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص چای نعناع آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با چای نعناع

چای نعناع برای ناراحتی معده بسیار خوب است. هم می توان به سادگی درست کرد(نعنا و آب داغ) یا آن طور که می پسندید تفننی و پیچیده درست کنید.

چای نعناع می تواند برای آرامش و یک نوع نوشیدنی گرم در زمستان، سرو شود،

یا در تابستان به عنوان یک نوشیدنی سرد برای رفع خستگی و تقویت میل شود.

پرورش نعناع بسیار آسان بوده و تنها کافی است که آن را از عوامل مهاجم حفظ کنید.

چای نعناع ازطریق دم‌کردن برگ‌های آن تهیه می‌شود. چای نعناع برخلاف چای معمولی کافئین ندارد.

بنابراین کسانی که مشکل خوابیدن دارند، می‌توانند بدون نگرانی آن را قبل از خواب میل کنند.

نعناع سردسته گروه نعناعیان و از سبزی‌های خوراکی است،

این گیاه تمام اسانس‌ها و خواص پونه را دارد ولی برگ‌هایش کرک کم‌تری دارند

و بریدگی‌های کنار برگ‌های آن بیش‌تر از پونه است.

نعناع با نام علمی Mentha گیاهی است با ریشه هوایی و ساقه‌های مستقیم

و چهارگوش و برگ‌های آن به طول ۳ تا ۵ سانتی‌متر، متقابل، نیزه‌ای یا دوکی است،

حاشیه آن دارای بریدگی‌های عمیق و نوک‌تیز است،

نعناع سبز معمولاً در سرتاسر جهان کشت می‌شود،

این گیاه در نواحی شمال ایران و اطراف تهران به حالت وحشی و پرورشی می‌روید.

خواص چای نعناع برای نفخ و معده

عناع آرامش بخش است و خاصیت پاک کنندگی و سم زدایی دارد.از التهاب در معده جلوگیری می کند، کام را پاک می کند و فرآیند هضم را تقویت می کند.

این امر به دلیل فعال شدن غدد بزاقی در مصرف نعناع که آنزیم های گوارشی را قادر به تولید مقادیر کافی می کند،اتفاق می افتد.

اکثر مردم تجربه شرم آوری را در زمانی که نفخ شکم داشته اند تجربه کرده اند.

بعضی از غذاها می توانند باعث ورم همراه با گاز شوند.

این می تواند منجر به خروج ناگهانی و غیرقابل کنترل این گازها شود

که برای هر کسی که به اندازه کافی ناخوشایند است.

اگر تا به حال امیدوار بودید که یک جایگزین طبیعی برای کمک به اجتناب از این شرایط پیدا کنید،

نعناع می تواند پاسخ شما باشد. مصرف نعناع می تواند به جلوگیری از تولید گاز متان کمک کند،

چون تولید شیره معده را تحریک می کند.

خوردن یک شاخه نعناع به احتمال زیاد برای کاهش گاز و نفخ مفید است.

یک بخش سالم از گیاه را بردارید و آن را گاز بزنید و قورت بدهید.

خواص چای نعناع برای سرفه و سرماخوردگی

چای نعناع با خاصیت آنتی‌اسپاسمودیک خود موجب کاهش تحریک‌تان شده و باعث می‌شود کمتر سرفه کنید و مشکل تنفسی‌تان حادتر نشود.

چای نعناع با آرامش‌بخشی به ماهیچه‌های گلو و سینه می‌تواند به ازبین‌رفتن علائم سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند.

مصرف هر نوشیدنی گرم از چای گرفته تا آب داغ با عسل می‌تواند به کاهش گرفتگی‌ها کمک بکند،

اما نعناع به‌لطف منتول تأثیر ویژه‌ای بر این وضعیت دارد.

منتول یک ماده‌ی ضداحتقان طبیعی بوده و افزایش فشار بر سینوس که ناشی از سرماخوردگی‌ها و آلرژی‌هاست، جلوگیری می‌کند.

همچنین گرم‌بودن چای نعناع می‌تواند به تسکین گلودرد که از علائم سرماخوردگی است، کمک بکند.

اگر از گرفتگی بینی و خارش گلو رنج می‌برید، چای نعناع را با لیمو و عسل ترکیب کنید تا یک نوشیدنی آرامش‌بخش داشته باشید.

خواص چای نعناع برای اسهال

روغن نعناع این تمایل را دارد که باعث سوزش مقعدی در افراد مبتلا به اسهال شود.

بنابراین دفعه بعدی که نعناع خوردید، تمام این اقدامات احتیاطی را در ذهن خود نگه دارید.

مصرف چای نعناع می‌تواند اسهال، سندرم روده تحریک پذیر و یبوست را برطرف کند.

خواص چای نعناع برای موهای زائد

بر طبق تحقیقات منتشر شده در مورد زنانی که در نواحی از بدن خود دچار پرمویی و موهای زائد و ناخواسته ای هستند،

مشخص شده است که چای نعنا، می تواند یکی از راه های موثر در برطرف کردن و از بین بردن موهای زائد باشد.

موهای زائد در این زنان هیرسوتیسم خوانده می شود؛ زیرا سطح هورمون های اندروژن و هورمون های مردانه آن ها بیشتر ترشح می شود.

خواص چای نعناع برای مردان

نعناع برای مردان اصلا مفید نیست چرا که هورمون مردانه را ضعیف می کند.

مصرف دمنوش نعناع باعث کاهش میل جنسی در مردان می شود.

خواص چای نعناع برای قاعدگی

دمنوش نعناع می‌تواند برای خانم‌هایی که مبتلا به گرفتگی قاعدگی هستند، بسیار مفید باشد،

یکی از خواص دمنوش نعناع این است که این چای یک مایع خنک‌کننده مؤثر برای کاهش

نفخ، دردهای شدید، گرفتگی قاعدگی و خستگی بوده و کسانی که در زمان قاعدگی دچار دل دردهای شدید هستند

می‌توانند با نوشیدن دمنوش نعناع، درد خود را تسکین دهند.

درد و گرفتگی عضلات در زمان قاعدگی معمولاً ناشی از انقباضات و اسپاسم عضلات رحم است،

بنابراین دمنوش نعناع با خواص ضداسپاسمی که گفته شد،

کمک می‌کند تا شدت انقباضات عضلات دیواره‌های رحم و به دنبال آن درد کاهش یابد،

به غیر از کاهش ناراحتی ناشی از گرفتگی عضلات، دمنوش نعناع در این دوره برای کاهش استرس و خستگی نیز استفاده می‌شود،

نوشیدن یک فنجان دمنوش نعناع ۲ یا ۳ بار در روز قبل و در طول روزهای قاعدگی، سبب بهبود کلی در حالت خلقی، گرفتگی و درد می‌شود.

خواص چای نعناع و پونه

تقویت کننده دستگاه گوارش و مسکن معده و افزایش اشتها

خلط آور و صفرابر

ضدآسم و تنگی نفس و ضد سیاه سرفه

ضد نفخ و رفع سوء هاضمه

درمان چاقی و چربی سوز

بهبود عملکرد دستگاه تنفسی

پاکسازی مجاری تنفسی

این ۲ گیاه هر ۲ طبع گرم و خشک دارند.

خانم ها از دم کرده این گیاهان استفاده می کنند زیرا این گیاهان دارویی قاعدگی را تنظیم و درد قاعدگی را کاهش می دهند.

برگ نعناع، درمان مناسبی برای رفع سردرد، تب، حالت تهوع، اختلالات گوارشی است و تسکین دهنده سیستم گوارشی می باشد و به رفع گاز معده کمک می کند.

این گیاه، خاصیت ادرارآور، نشاط آور و ضد انقباض عضلانی و ضدتهوع دارد که به کاهش وزن نیز کمک می کند.

نعناع یا پونه (۱ قاشق غذا خوری)در یک قوری (۲ لیوان آب جوش) به همراه مقداری نبات دم کنید.

خواص چای نعناع و نبات

مصرف دمنوش نعناع با نبات باعث می شود که تاثیر این دمنوش در درمان بیماری های از جمله سرماخوردگی و سرفه و گلودرد بهتر شود.

یکی از خواص نعناع این است که اگر از باد معده و روده رنج می‌برید نعناع برای بهبود این وضعیت معجزه می‌کند.

اگر معده‌تان دائما شما را اذیت می‌کند و از نفخ و ترش کردن آن اذیت می‌شوید،

استفاده از دمنوش نعناع  نبات راهکار مناسبی برای تقویت معده‌ است و پاکسازی مناسبی را انجام می‌دهد.

دمنوش نعناع و نبات به خاطر خاصیت آرامش دهنده‌ای که دارد، می‌تواند هنگام سرفه‌های سنگین به کمک شما بیاید

و سینه شما را آرام کند. درواقع یک خاصیت ضد تشنج هم دارد.

شاید معروف‌ترین استفاده درمانی از نعناع و نبات، برای رفع دل درد و دل‌پیچه باشد که همیشه مادران‌مان آن را برایمان تجویز می‌کنند.

چای نعناع با نبات یک نوشیدنی مفید و خوشمزه برای آرامش اعصاب و شل سازی عضلات به حساب می‌آید.

در واقع یکی از خواص نعناع و نبات این است که خاصیت ضد درد دارد و برای جسم و روح‌مان مفید است.

خواص چای نعناع و زنجبیل

منتول موجود در دمنوش نعناع به عنوان یک آرامش بخش عضله شناخته شده

و از نظر طبیعت ضد اسپاسمه. در فشارهای روانی و انواع استرس ها براتون آرامش میاره.

برای داشتن خواب آرام و آرامش گرفتن، دمنوش نعناع بنوشین. کافئین موجود در این دمنوش براتون خوابی راحت هدیه میاره،

همچنین به عنوان یک شل کننده عضلات نیز عمل کرده و به شما در خواب راحت کمک می کنه.

پزشکان نوشیدن یک فنجان دمنوش نعناع در شب رو برای افرادی که دیر می خوابن توصیه می کنن.

بیشتر خوشبو کننده های دهان دارای نعناعن. روغن فعال موسوم به منتول موجود در دمنوش باعث تقویت تنفس و تازه شدن اون می شه،

خواص ضد باکتریایی اون باعث شستشوی پلاک احتمالی که بوی بد تولید می کنن، می شه.

مطالعات انجام گرفته نشون می دن که نعناع دستگاه گوارش رو تسکین می ده و ممکنه درد رو کاهش بده.

شواهدی مبنی بر اینکه نوشیدن دمنوش نعناع ممکنه به رفع سینوسهای شما کمک کنه وجود داره،

دمنوش گرم نعناع حاوی منتوله و به شما کمک می کنه راحت تر نفس بکشین. مجاری بینی رو باز و احتقان اون رو رفع می کنه.

ترکیبات گیاهی موجود در دمنوش زنجبیل باعث تسکین دستگاه گوارش می شه،

از غلیان معده جلوگیری و حالت تهوع و استفراغ رو کنترل می کنه.

تأخیر در تخلیه ی معده عامل اصلی سوء هاضمه س. به نظر می رسه دمنوش زنجبیل

تخلیه معده رو تسریع می کنه، که این امر برای افراد مبتلا به سوء هاضمه و ناراحتی معده مفیده.

زنجبیلول، ماده فعال زیستی موجود در زنجبیل تازه هست که می تونه خطر ابتلا به عفونت ها رو کاهش بده.

وجود ماده ی مهم زنجبیلول در دمنوش زنجبیل اون رو یه داروی قوی برای رفع التهابات و از بین بردن میکروب ها تبدیل کرده.

خواص ضد التهابی معرفه ی مهم زنجبیل و دمنوش های اونه، این خاصیت با از بین بردن التهابات

و شل کردن عضلات باعث بهبود عملکرد اونا و رفع دردهای عضله ای می شه.

برای تهیه این چای خوشمزه و مقوی به مواد زیر احتیاج دارید

لیمو ترش : ۴ عدد

نعنا : ۱ دسته

زنجبیل : ۷۵ سانتی متر

آب : ۷۵۰میلی لیتر

شکر یا عسل :در صورت تمایل

طرز تهیه:

ابتدا پوست لیموترش را رنده کرده آب آن را بگیرید و همره با زنجبیل و نعنا درون یک قوری بریزید.

۷۵۰ میلی لیتر آب جوش ریخته و ۶ دقیقه بگذارید تا دم بکشد.آن را درون فنجان بریزید با نعنا تزیین کرده در صورت تمایل با شکر یا عسل شیرین کنید.

درمان تپش قلب

 

تپش قلب ناهنجاری در ضربان قلب است که با احساس لرزش در قفسه سینه و تپش بسیار سریع یا کند قلب شناخته می شود. تپش قلب ممکن است از چند لحظه تا چند ساعت دوام داشته باشد. در این مقاله درمان خانگی تپش قلب و اضطراب در طب سنتی را به شما معرفی می کنیم.

درمان تپش قلب و اضطراب در طب سنتی

در اغلب مواقع تپش قلب بی خطر بوده و به صورت خود به خود رفع می شود. برخی تغییرات در سبک زندگی و درمان های خانگی می توانند در رفع این مشکل مفید باشند. این روش ها عبارتند از:

1- مانور والسالوا

این تکنیک سنتی می تواند یک ضربان قلبی سریع را به حالت عادی باز گرداند. مانور والساوا دهمین عصب مغزی (عصب واگ) را تحریک می کند. برای انجام این مانور، ابتدا بینی خود را گرفته، دهان خود را بسته و تلاش کنید تا هوای درون ریه ها را با فشار خارج کنید. این کار سبب افزایش و سپس آهسته شدن ضربان قلب می شود.

نکته: در صورت ابتلا به بیماری قلبی باید از انجام این تکنیک اجتناب کرد.

2- سرفه کردن

سرفه شدید به مدت چند دقیقه می تواند به رفع تپش قلب کمک کند. سرفه فشار درون قفسه سینه را بالا برده و ریتم قلب را به حالت عادی باز می گرداند. این مورد یک روش پیشگیرانه نبوده و تنها باید در هنگام بروز تپش قلب استفاده شود.

3- تنفس عمیق

نفس عمیق یکی از بهترین روش های درمان خانگی تپش قلب است. تنفس عمیق با تسکین اضطراب و حملات هراس (پانیک) به طبیعی شدن ضربان قلب نیز کمک می کند. تنفس عمیق همچنین به آرامش بدن و افزایش اکسیژن رونده به مغز نیز کمک می کند. برای انجام این تکنیک بر روی یک صندلی نشسته و پاهای خود را بر روی یکدیگر قرار دهید. یک نفس عمیق و آرام از بینی خود کشیده و عضلات شکم خود را شل کنید. سپس، نفس خود را به آرامی از مسیر دهان بیرون دهید. پس از چند بار تکرار این تمرین، ضربان قلب کاهش خواهد یافت. همچنین، جهت پیشگیری از بروز تپش قلب می توان به طور متداول یوگا یا مدیتیشن انجام داد.

 

4- درمان تپش قلب با نوشیدن آب سرد

از آن جایی که کاهش دریافت مایعات می تواند قلب را در معرض ابتلا به ضربان های نامنظم قرار دهد، نوشیدن یک لیوان آب سرد به بازگرداندن ریتم طبیعی کمک خواهد کرد. این کار همچنین استرس، اضطراب و گیجی را نیز کاهش می دهد. ریختن آب سرد بر روی صورت یا گرفتن دوش سرد نیز در رفع تپش قلب و حملات هراس موثر است.

 

5- شیره چغندر یا شیره سیاه

مصرف شیره قند یا نیشکر نیز یک راه حل ساده برای درمان خانگی تپش قلب در طب سنتی است. مقادیر فراوان پتاسیم، آهن، کلسیم و منیزیم در این ماده به پیشگیری از کمبود این مواد و بروز تپش قلب کمک می کنند. آنمی یکی از عوامل اصلی تپش قلب است که مصرف شیره سیاه می تواند آن را برطرف کند. یک قاشق غذا خوری شیره سیاه را با یک فنجان آب ترکیب و میل کنید. همچنین، می توان 2 قاشق چای خوری از شیره سیاه و سرکه سیب را در آب ترکیب کرده و نوشید. مصرف هر کدام از این ترکیب ها به صورت یک بار در روز از بروز تپش قلب پیشگیری می کند.

6- افزایش مصرف منیزیم

کمبود منیزیم در بدن می تواند سبب بروز تپش قلب شود. این ماده معدنی عملکرد قلب، سیستم عصبی و گردش خون بدن را آسان تر می کند. از جمله خوراکی های دارای منیزیم فراوان می توان به نمونه های زیر اشاره کرد:قر

  • اسفناج، کلم، برگ چغندر و دیگر سبزیجات سبز و تیره
  • آجیل ها از جمله بادام بوستانی و هندی
  • دانه هایی همچون کنجد و تخم کدو حلوایی
  • بلغور جوی دو سر
  • کینوآ
  • کره بادام زمینی
  • ماهی آب سرد
  • آووکادو
  • موز
  • شکلات تلخ
  • ماست کم چرب

همچنین افراد می توانند روزانه 350 میلی گرم از مکمل های منیزیم مصرف کنند. جهت اطمینان از مصرف مقدار مناسب باید به پزشک مراجعه شود.

7- دارچین برای درمان تپش قلب و اضطراب

در طب سنتی دارچین یک درمان خانگی موثر برای تپش قلب است. این ماده حاوی مواد مغذی و ترکیبات شیمیایی بسیاری است که از جمله آن ها می توان به منیزیم و پتاسیم اشاره کرد. مصرف دارچین به بهبود جریان خون رونده به قلب، پیشگیری از تجمع لیپوپروتئین های کم تراکم و کاهش فشار خون بالا کمک می کند. یک قاشق چای خوری پودر دارچین را در یک لیوان آب گرم حل کرده و بنوشید. همچنین، می توان به جای آب گرم از عسل استفاده کرد. مصرف هر کدام از این ترکیب ها به صورت یک بار در روز از بروز تپش قلب پیشگیری می کند.

 

این گیاه که به معجون تپش قلب معروف است، درمانی مناسب برای تپش قلب ناشی از اضطراب یا حملات هراس در طب سنتی است. اثرات آرام بخش سنبل الطیب به آرامش بدن، احیای ضربان طبیعی قلب و بهبود کیفیت خواب کمک می کنند. برای استفاده از سنبل الطیب 10 قطره از عصاره آن را به یک لیوان آب اضافه کرده و بنوشید. همچنین می توان مکمل سنبل الطیب را به عنوان درمانی پیشگیرانه به مدت چند هفته مصرف کرد. جهت مصرف این گیاه باید با پزشک مشورت و از مصرف آن به مدت بیش از چند هفته خودداری کرد. لازم به ذکر است که مصرف این گیاه دارویی برای زنان باردار توصیه نمی شود.درمان تپش قلب در طب سنتی

9- زالزالک، از راه کارهای درمان تپش قلب در طب سنتی

زالزالک یکی دیگر از گیاهان دارویی موثر در درمان خانگی تپش قلب در طب سنتی است. مصرف این گیاه جریان خون رونده به قلب را بیشتر کرده، انقباض قلبی را بهبود بخشیده و به تنظیم ریتم قلب کمک می کند. افراد می توانند از مکمل زالزالک نیز استفاده کنند. مقدار مصرف معمول مکمل زالزالک 160 تا 900 میلی گرم در روز است که به مدت 3 تا 24 هفته مصرف می شود. از آن جایی که احتمال اختلال این مکمل با عملکرد برخی دارو ها وجود دارد باید قبل از مصرف با پزشک مشورت کرد. لازم به ذکر است که مصرف این گیاه دارویی برای زنان باردار توصیه نمی شود.

10- فرنجشمک

فرنجشمک نیز یک گیاه دارویی است که برای رفع تپش قلب به کار می رود. این گیاه اثری آرام کننده بر قلب و گردش خون داشته و می تواند به عنوان یک آرام بخش خفیف جهت کاهش اضطراب مصرف شود. فرنجشمک در مقابله با پر کاری تیروئید نیز موثر است. جهت استفاده از این گیاه، آن را خشک کرده و در یک فنجان آب داغ بریزید. درب فنجان را پوشانده و 5 تا 10 دقیقه صبر کنید. در هنگام بروز تپش قلب می توان مقداری از این چای نوشید. همچنین، می توان مقداری فرنجشمک را در غذا های روزانه ریخته یا مکمل آن را پس از مشورت با پزشک مصرف کرد.

11- تکنیک های آرام سازی

استرس می تواند اثرات نامطلوبی بر سلامت افراد داشته، سبب بروز تپش قلب شده یا آن را تشدید کند. انجام تکنیک های آرام سازی زیر می تواند به رفع تپش قلب کمک کند:

  • مدیتیشن
  • تنفس عمیق
  • خاطره نویسی
  • یوگا
  • صرف زمان در بیرون از خانه
  • ورزش کردن
  • مرخصی های کوتاه از مدرسه و محل کار
  • تصویر سازی ذهنی هدایت شده (تخیل فعال)

12- کاهش یا رفع مصرف محرک ها

علائم تپش قلب می توانند پس از مصرف یک محرک بروز پیدا کنند. از محرک های تپش قلب می توان نمونه های زیر را مثال زد:

  • سیگار و تنباکو
  • دارو های غیر مجاز
  • برخی دارو های سرما خوردگی یا ضد سرفه
  • نوشیدنی های کافئین دار همچون قهوه، چای و نوشابه
  • سرکوب کننده های اشتها
  • ماری جوانا
  • برخی دارو های روانپزشکی
  • برخی دارو های کاهنده فشار خون

البته، همه مواد محرک در همه افراد سبب تپش قلب نمی شوند.

اجتناب از مصرف بیش از حد الکل

در حالی که مصرف متعادل الکل الزاما سبب بروز مشکل نمی شود، اما برخی مطالعات بیان دارند که مصرف حتی یک نوشیدنی در روز نیز می تواند خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش دهد. تپش قلب تنها یک علامت از این بیماری است. در صورت تداوم تپش قلب بهتر است به پزشک مراجعه شود. پزشک علت زمینه ای تپش قلب را شناسایی و درمان مناسبی را برای فرد تجویز می کند.

13- ورزش جهت درمان خانگی تپش قلب و اضطراب

ورزش می تواند سلامت قلبی عروقی را بهبود بخشیده، ریتم طبیعی قلب را احیا کرده و سبب کاهش استرس و اضطراب شود. ورزش های قلبی عروقی با تقویت قلب از بروز تپش قلب جلوگیری کرده یا تعداد دفعات بروز آن را کاهش می دهند. ورزش های مفید برای قلب شامل موارد زیر می شوند:

  1. پیاده روی
  2. دویدن آرام
  3. دویدن سریع
  4. دوچرخه سواری
  5. شنا کردن

با این حال، ورزش در برخی افراد سبب بروز تپش قلب می شود. به همین دلیل شناسایی و اجتناب از ورزش های نامناسب ضروری است. قبل از شروع یک ورزش جدید باید با پزشک خود مشورت کرد.

با انجام این 13 روش هم می توانید به درمان خانگی تپش قلب بپردازید و هم از بروز تپش قلب و سایر بیماری قلبی جلوگیری کنید.

درمان بی اشتهایی

بیشتر مواقع افراد از افزایش اشتها و پرخوری گلایه‌مند هستند و آن را عامل اضافه وزن می‌دانند. با این‌حال ممکن است در شرایطی بی اشتهایی بروز کند و درنتیجه افراد نتوانند به میزان کافی در روز غذا مصرف کنند و حتی گاهی اشتهایی برای خوردن غذا، به‌طور کامل، نداشته باشند. چنانچه این مسئله برای یک روز ویا چند ساعت اتفاق بیفتد، مشکلی ایجاد نمی‌نماید؛ اما اگر بیشتر از دو یا سه روز ادامه داشته باشد، نگران‌کننده شده و نیازمند پیدا کردن علت کاهش اشتها هستیم. در این مطلب از غفاری دایت، می‌خواهیم به شما بگوییم علت بی اشتهایی چیست و بی اشتهایی عصبی به چه صورت است؛ پس چنانچه شما نیز به دنبال پیدا کردن علت بی اشتهایی و کاهش وزن خود هستید تا پایان این مطلب همراه ما باشید تا راهکار درمان بی اشتهایی را پیدا کنید.



علت بی اشتهایی و کاهش وزن چیست؟

علت بی اشتهایی و کاهش وزن ممکن است عوامل گوناگونی باشد که مهم‌ترین آن‌ها را می‌توان در دسته‌های عوامل فیزیولوژیک و عوامل دارویی و پزشکی دسته‌بندی کرد. یکی از رایج‌ترین انواع علت بی اشتهایی که اغلب زودگذر است، به دلیل مصرف داروهای خاص اتفاق می‌افتد. این داروها شامل برخی از انواع مسکن‌ها، برخی آنتی‌بیوتیک‌ها، انجام ایمونوتراپی، انجام شیمی درمانی و‌یا رادیو درمانی ناحیه معده است. همچنین ممکن است پس از انجام عمل جراحی، افراد به کاهش اشتها مبتلا شوند. بنابراین چنانچه علت تهوع و بی اشتهایی عوارض جانبی برخی از انواع داروها است، درباره این موضوع با پزشک خود مشورت کرده و نوع داروی خود را تغییر دهید.

علت کاهش اشتها ممکن است پزشکی باشد و به دلیل بیماری‌هایی که اغلب انواعی از عفونت‌های ویروسی و باکتریایی هستند، به وجود آید. رایج‌ترین علت بی اشتهایی و کاهش وزن ناشی از بیماری، شامل سرماخوردگی، آنفولانزا، انواع عفونت‌های تنفسی، عفونت ویروسی و باکتریایی، یبوست، ناراحتی معده، رفلاکس اسیدی، مسمومیت غذایی، آلرژی‌ها، سوء‌هاضمه، گاستروانتریت، عدم تعادل هورمونی، الکل یا استفاده از دارو است. همچنین بی اشتهایی و سرطان نیز ممکن است به یکدیگر مربوط باشند. که افراد در کنار آن علائمی همچون درد معده، احساس سریع سیری، زردی پوست یا چشم، سوزش قلب و خون در مدفوع دارند. اغلب دلایلی که بی اشتهایی و سرطان را به‌هم مربوط می‌کنند به دلیل اثرات جانبی داروها و ایمونوتراپی است.

عوامل فیزیولوژیکی نیز ممکن است علت بی اشتهایی و کاهش وزن باشد؛ برای مثال استرس و فشارهای روحی هم چون افسردگی و حتی شادی و هیجان زیاد، بارداری و اختلالات غذا خوردن همچون بولیمیا یا همان بی اشتهایی عصبی می‌توانند علت کاهش اشتها برای بسیاری از افراد باشند. همچنین افراد با بالا رفتن سن، اغلب دچار بی اشتهایی و می‌شوند که به دلیل تغییرات بدنی در افراد اتفاق می‌افتد.


تشخیص علت کاهش اشتها

برای اینکه بتوانیم به درمان بی اشتهایی اقدام کنیم، ابتدا باید علت کاهش اشتها را تشخیص دهیم. به همین منظور پزشکان با انجام معاینه و همچنین استفاده از نتایج برخی از تست‌ها، علت بی اشتهایی را تشخیص می‌دهند. برای مثال لمس شکم با دست برای پیدا کردن نفخ، برآمدگی ویا سفتی غیر عادی به تشخیص کمک می‌نماید و می‌تواند علت بی اشتهایی ناشی از اختلال دستگاه گوارش را پیدا کند. برخی از انواع تست‌ها همچون تست‌های خونی، تصویربرداری از شکم با اشعه ایکس ‌و آندوسکوپی (استفاده از دوربین برای تشخیص بیماری و التهاب درونی) به پزشک کمک می‌کند علت کاهش اشتها را پیدا نموده و برای درمان آن اقدام کنند. ممکن است افراد دچار بی اشتهایی عصبی شده باشند که در آن صورت از نظر وضعیت جسمانی اغلب سلامت هستند و برای تشخیص درمان بی اشتهایی عصبی یا بولیمیا، باید راهکارهای دیگری را امتحان کنند.



درمان بی اشتهایی

برای درمان بی اشتهایی ابتدا باید علت کاهش اشتها تشخیص داده شود. ممکن است پس از یافتن علت تهوع و بی اشتهایی، پزشک استفاده از برخی مواد غذایی ویا داروها را قدغن کند. همچنین همانطور که گفته شد برای درمان بی اشتهایی عصبی، اغلب از داروهای آرامبخش ویا مراجعه به روان درمانگر استفاده می‌کنند. البته راه‌هایی برای درمان خانگی بی اشتهایی نیز وجود دارد؛ برای مثال چنانچه به دلایل فیزیولوژیک و غیر از بیماری،  کاهش اشتها رخ داده باشد؛ می‌توان به جای مصرف یک وعده غذایی سنگین، از دو یا سه وعده غذایی کوچک‌تر استفاده نمود، این موضوع به‌خصوص در کودکانی که به بی‌ اشتهایی مبتلا هستند، روش خوبی است. چنانچه می‌خواهید با تقسیم وعده‌های غذایی، مواد مغذی و کالری مورد نیاز خود را دریافت کنید؛ مطمئن شوید که غذای شما حاوی میزان زیاد پروتئین بوده و همچنین به میزان کافی کالری به بدن شما می‌رساند. می‌توانید از میان‌وعده‌های مغذی همچون انواع اسموتی، مغزها و‌یا انواع دسرهای خانگی و سالم استفاده کنیم.

علت بی اشتهایی برخی از کودکان عدم جذاب بودن رنگ و طعم غذا برای آن‌ها است که برای درمان بی اشتهایی کودکان می‌توان با استفاده از انواع ادویه‌جات و ایجاد طعم در غذا این مشکل را برطرف کرد. همچنین بهتر است در طول روز به میزان کافی سبزیجات و میوه برای رفع مشکلات دستگاه گوارش مصرف کنید. بهتر است غذا را در زمان استراحت و آرامش میل کنید و در طول روز به میزان کافی آب و نوشیدنی‌های هیدراته مصرف نمایید. همچنین در برخی از افراد که دچار کمبود وزن و بی اشتهایی هستند، انجام ورزش به‌صورت روزانه و حتی در حد یک پیاده‌روی ساده می‌تواند در افزایش اشتها و میل به غذا برای درمان بی اشتهایی موثر باشد.



کمبود وزن و رژیم چاقی

برخی از افراد به بی اشتهایی مبتلا نیستند، یعنی میل به غذاخوردن دارند و در روز وعده‌های غذایی خود را مصرف می‌کنند، اما وزن آن‌ها افزایش نمی‌یابد و نسبت به قد خود، وزن پایینی دارند. این افراد چنانچه در سن رشد هستند، باید صبر کنند تا سن آن‌ها از این محدوده خارج شود و سپس اگر این مسئله حل نشد، برای دریافت رژیم چاقی اقدام کنند. جالب است بدانید، رژیم چاقی مدت زمان بیشتری نسبت به رژیم لاغری زمان می‌خواهد؛ یعنی چنانچه شما بخواهید برای مثال ۵ کیلوگرم وزن کم کنید و بتوانید این کار را در ۱ ماه انجام دهید، برای افزایش همین مقدار به حدود ۳ ماه زمان نیاز دارید. رژیم چاقی نیز همچون رژیم لاغری باید استانداردهایی داشته باشد؛ برای مثال نباید تنها با خوردن هر نوع غذایی برای چاقی تلاش نمود، زیرا در درازمدت به سلامتی افراد لطمه وارد می‌شود.

همچنین نکته دیگر در ارتباط با رژیم چاقی، استفاده از ورزش در کنار آن است که سبب افزایش جذب مواد غذایی، کمک به افزایش حجم عضلات و همچنین ارتقای سلامتی می‌کند. یکی از بهترین رژیم‌های چاقی را بهاره غفاری ارائه می‌دهد که در کنار آن می‌توانید از گزینه دریافت ورزش نیز استفاده کنید‌. برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی غفاری دایت و برای دریافت رژیم خود بر روی رژیم آنلاین من کلیک کنید.