خبری

خبری

خبری

خبری

هزینه لق شدن و افتادن تاج دندان کودک

عوارض شل شدن روکش دندان

شل شدن روکش فولادی دندان شیری می تواند عوارض و مشکلات زیر را به همراه داشته باشد:


آسیب به دندان های شیری: لق شدن روکش می تواند منجر به آسیب به دندان های شیری زیر روکش شده و باعث پوسیدگی و تخریب آنها شود.

عفونت: تاج شل می تواند به باکتری ها و عفونت ها اجازه ورود به دندان را بدهد که ممکن است منجر به مشکلات بیشتری شود.

درد و ناراحتی: شل شدن تاج می تواند باعث ایجاد درد و ناراحتی در دندان ها و لثه ها شود که برای کودکان بسیار ناخوشایند است.

برای جلوگیری از این عوارض باید دندانپزشک اطفال را از هرگونه مشکل یا لق شدن روکش دندان شیری کودک مطلع کرد تا درمان مناسب انجام شود.


در صورت افتادن تاج دندان شیری کودک چه باید کرد؟

اگر مینای دندان شیری کودک شما شل شده یا افتاده است، اولین قدم این است که آرام بمانید و زیاد نگران نباشید. در بیشتر موارد شل شدن تاج یک مشکل اورژانسی نیست و به راحتی توسط دندانپزشک کودک قابل درمان است. اما اگر کودک احساس درد یا ناراحتی کرد، باید با دندانپزشک کودک خود تماس بگیرید و وضعیت را بررسی کنید.


اگر روکش افتاده باشد و کاملا سالم باشد، ممکن است دندانپزشک بتواند آن را دوباره بچسباند. اما اگر روکش شکسته یا آسیب دیده باشد، لازم است روکش جدیدی ساخته شود. در مواردی که دندان زیر روکش پوسیده شده باشد، ممکن است نیاز به درمان های دیگری باشد. در این حالت دندانپزشک ممکن است پوسیدگی دندان را درمان کرده و سپس روکش جدیدی را نصب کند. در موارد شدیدتر، ممکن است نیاز به کشیدن دندان شیری و جایگزینی آن با نگهدارنده فضایی باشد.


هزینه لق شدن و افتادن تاج دندان کودک

قیمت نصب مجدد کاور شل یا افتاده به میزان آسیب دیدگی روکش و نیاز به تعمیر بستگی دارد. اگر روکش شل بدون آسیب و سالم است، می توانید آن را به دندانپزشک بدهید تا در صورت امکان از آن استفاده کند و به این ترتیب در هزینه نصب روکش صرفه جویی کنید. اما اگر تاج شما قابل استفاده نیست باید تمام هزینه ساخت و نصب تاج را بپردازید. همچنین، هزینه ممکن است بسته به پوشش بیمه شما متفاوت باشد. برای اطلاعات دقیق تر، بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید.


بهترین دندانپزشکی کودکان در اصفهان در سایت دکتر علی بهزادی


کودکان ممکن است دچار مشکلات زیادی مانند پوسیدگی دندان، شکستگی و ... شوند که در این مواقع این آسیب ها باید ترمیم شوند، روکش دندان های شیری یکی از روش های ترمیم این دندان های شیری است.


روکش دندان چیست؟

روکش دندان به کلاهی گفته می شود که دقیقاً مانند روکش دندان ساخته می شود تا روی دندان گذاشته شود و نقش تاج را بر عهده بگیرد. به طور کلی دندان از دو قسمت تاج و ریشه تشکیل شده است. تاج قسمت سفید دندانی است که خارج از لثه است و با آن غذا می جویم. هنگامی که روکش در اثر پوسیدگی یا شکستگی آسیب می بیند، اگر آسیب با مواد پرکننده قابل ترمیم نباشد، دندان را می پوشانند تا بتوانید به استفاده از آن ادامه دهید و از طرف دیگر از شکستگی و فروریختن آن جلوگیری کنید.


چرا دندان شیری به روکش نیاز دارد؟

دلایل زیادی برای نیاز به پوشاندن دندان های شیری وجود دارد. به طور کلی، ترمیم یا روکش دندان شیری که آسیب زیادی دیده است، به عنوان مثال، پوسیدگی زیاد، ترک یا شکستگی توصیه می شود.


در مواردی که پوسیدگی گسترده باشد، صرف پر کردن دندان کافی نیست زیرا تکیه گاه دندان ضعیف است و احتمال شکستگی یا جدا شدن پرکردگی یا شکستن خود دندان زیاد است. در این موارد، روکش ترمیم قابل اعتمادتر و بادوام تری است و تا زمانی که دندان شیری بیفتد دوام می آورد.


نگه داشتن دندان های شیری تا زمان افتادن آن به چند دلیل مهم است و نیاز به ترمیم دارد:


مینای دندان های شیری نازک تر از دندان های دائمی است. پوسیدگی به سادگی بین دندان ها پخش می شود. تاج نه تنها برای نجات خود دندان آسیب دیده است، بلکه برای جلوگیری از گسترش پوسیدگی و عفونت به سایر نواحی دهان است.

روکش دندان شیری برای بازگرداندن عملکرد، شکل و اندازه دندان آسیب دیده انجام می شود. از آنجایی که یکی از مهمترین وظایف دندان حفظ فاصله در قوس دندانی و حفظ فضا برای دندان دائمی در زیر آن و هدایت دندان است، روکش کردن این امکان را برای حفظ این عملکرد و جلوگیری از مشکلات بعدی ناشی از آن فراهم می کند. سقوط زودرس دندان های شیری

ترمیم و حفظ دندان های شیری باعث می شود که رشد عضلات و استخوان های فک کودک روند طبیعی خود را طی کند.

دندان های شیری برای جویدن غذا مهم هستند و بدون آنها بخشی از فرآیند جویدن غذا مختل می شود.

روکش با پوشاندن دندان از پوسیدگی دندان و عمیق شدن پوسیدگی جلوگیری می کند و در نتیجه احتمال دندان درد، عفونت لثه و سایر مشکلات را کاهش می دهد.


ارتودنسی کودکان در اصفهان در سایت دکتر علی بهزادی


آیا تمام دندان های شیری عصب کشی شده نیاز به روکش دارند؟

آیا تمام دندان های شیری عصب کشی شده نیاز به روکش دارند؟

خیر، اگر درجه تخریب تاج دندان زیاد نباشد از مواد ترمیمی مختلف مانند آمالگام یا کامپوزیت برای ترمیم بعد از کشیدن عصب استفاده می شود.


تاج دندان شیری در صورت ضعیف شدن دیواره های تاج و احتمال شکستن آن در اثر نیروهای جویدنی روی دندان گذاشته می شود و تشخیص این امر بر عهده دندانپزشک است.


آیا ممکن است روکش دندان شیری باعث گیرکردن غذا یا بوی بد دهان شود؟

خیر، روکش های دندان شیری به گونه ای با دندان های شیری تطبیق داده می شوند که احتمال گیرکردن غذا در زیر آنها وجود نداشته باشد.


روکش دندان تاثیری در ایجاد بوی بد دهان در کودکان ندارد.


آیا گذاشتن تاج روی دندان شیری کودک ضرری ندارد؟

قبل از قرار دادن تاج روی دندان شیری، دندانپزشک بافت های لثه اطراف دندان را بی حس می کند. بنابراین کودک در حین کار احساس درد نخواهد کرد.


برای قرار دادن روکش دندان نیاز به بیهوشی است.


بعد از گذاشتن روکش دندان شیری چه مراقبت هایی لازم است؟

پس از گذاشتن تاج دندان های شیری، کودک باید تا دو ساعت از جویدن غذا خودداری کند.


در صورت احساس درد می توانید از مسکن هایی مانند استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کنید.


ونیرها باید با مسواک زدن تمیز نگه داشته شوند تا از تجمع مواد غذایی و التهاب لثه جلوگیری شود.


آیا ممکن است در هنگام خواب روکش دندان شیری برداشته شود و در مجرای تنفسی کودک بیفتد؟

خیر، تاج دندان شیری به گونه ای تنظیم شده است که برداشتن آن نیاز به ابزارهای دندانپزشکی دارد.


دندانپزشک در زمان نصب از چسبندگی کافی دندان اطمینان حاصل می کند و علاوه بر آن روکش ها را با مواد مخصوص روی دندان می چسباند.


اگر تاج دندان شیری به هر دلیلی برداشته شود، می توان آن را دوباره چسباند.


آیا هنگام افتادن دندان های شیری باید روکش ها برداشته شوند؟

خیر، زمانی که ریشه دندان شیری پوسیده شود و دندان به طور طبیعی بیفتد، روکش نیز به صورت خودکار همراه با دندان شیری می ریزد و نیازی به مداخله دندانپزشکی برای برداشتن روکش نیست.


اگرچه بهتر است کودکان هر شش ماه یک بار توسط دندانپزشک معاینه شوند تا از تداخل احتمالی رویشی جلوگیری شود.


تاج دندان شیری تا چه سنی در دهان باقی می ماند؟

از آنجایی که دندان های شیری خلفی (عقب) تا سن ده تا دوازده سالگی در دهان وجود دارند، در صورت قرار دادن روکش تا سنین ذکر شده در دهان باقی می مانند.


اگر کودکمان نیاز به درمان پوسیدگی دندان شیری داشت چه کنیم؟

قبل از هر چیز، مقالات زیر می توانند به برخی از سوالات شما در مورد پوسیدگی دندان در کودکان نیز پاسخ دهند.


پوسیدگی دندان کودکان [علل، عوارض و نحوه پیشگیری و درمان پوسیدگی دندان کودکان]

دندان های شیری و عصب کشی: آیا دندان شیری عصب دارد؟

آیا پوسیدگی دندان شیری به دندان های دائمی نیز آسیب می رساند؟

ترمیم پوسیدگی و زیباسازی دندان کودکان

روکش دندان شیری در دندانپزشکی کودکان

فلوراید تراپی دندان در کودکان


دندانپزشکی اطفال در اصفهان در سایت دکتر علی بهزادی


درمان پوسیدگی دندان های شیری کودکان

درمان پوسیدگی دندان های شیری کودکان

مقاله روکش دندان شیری کودکان در هفته نامه سلامت

مقاله روکش دندان شیری کودکان در هفته نامه سلامت

امروزه با پیشرفت دندانپزشکی کودکان؛ پوسیدگی دندان های شیری در صورت درمان به موقع قابل درمان است.


پوسیدگی دندان های شیری را می توان با مواد ترمیمی مختلف یا روکش های مخصوص دندان های شیری (تاج استیل ضد زنگ) از بین برد و کارایی دندان به طور کامل بازیابی می شود.


حتی اگر پوسیدگی دندان های شیری عمیق باشد، در بسیاری از موارد با درمان های عصب کشی می توان مشکلات این دندان ها را برطرف کرد و با درمان مناسب تا زمان مقرر در داخل دهان باقی ماند.


لازم به ذکر است که برخلاف تصور بسیاری از والدین؛ دندان های شیری نیز دارای اعصاب هستند و در صورت پیشرفت پوسیدگی و انتقال التهاب و عفونت به عصب دندان باید درمان عصب کشی برای این دندان ها انجام شود.


توجه داشته باشید که این درمان ها هیچ گونه عارضه ای برای دندان های دائمی جایگزین ایجاد نمی کند.


تاثیر پوسیدگی دندان های شیری بر روی دندان های دائمی

در صورت پیشرفت پوسیدگی و التهاب و عفونت در دندان های شیری؛ این عفونت می تواند به جوانه دندان دائمی پایین سرایت کند و باعث اختلال در رشد دندان دائمی پایین شود.


همچنین وجود پوسیدگی در دندان های شیری باعث افزایش تعداد میکروب های پوسیدگی از جمله استرپتوکوک موتانس و افزایش احتمال پوسیدگی در سایر دندان های دهان می شود.


بنابراین، در درمان پوسیدگی حتی یک دندان شیری نیز نباید معطل شوید. زیرا با گذشت زمان سرعت و احتمال پوسیدگی دندان افزایش می یابد.


انواع ترمیم های مورد استفاده برای دندان های شیری

از آنجایی که شکل تاج و بسیاری از ویژگی های ساختاری دندان های شیری با دندان های دائمی متفاوت است، ترمیم این دندان ها به ویژه پس از عصب کشی نیازمند ملاحظات و ابزار و مواد خاصی است.


آمالگام، کامپوزیت و تاج استیل ضد زنگ از جمله مواد دندانی هستند که برای ترمیم دندان های شیری استفاده می شوند.


تاج دندان شیری چیست؟

اگر دندان های شیری خلفی (عقب) در اثر پوسیدگی تخریب گسترده ای داشته باشند، به خصوص پس از درمان های عصب کشی، باید از روکش های این دندان ها استفاده کنیم.


این روکش ها به دلیل استحکام بالایی که دارند از شکستن دندان تا زمان افتادن طبیعی دندان شیری جلوگیری می کنند.


آیا از روکش برای دندان های شیری جلو نیز استفاده می شود؟

خیر، روکش های فولادی فقط برای دندان های خلفی (عقب) و از مواد یا کامپوزیت های همرنگ دندان برای ترمیم دندان های قدامی (جلو) استفاده می شود.


دندانپزشکی کودکان در اصفهان در سایت دکتر علی بهزادی