خبری

خبری

خبری

خبری

چه کسانی از پتوز رنج می برند؟

چه کسانی از پتوز رنج می برند؟

افتادگی پلک می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، از علل طبیعی تا شرایط جدی تر! در نهایت، پزشک می تواند به شما در کشف علت اصلی مشکل کمک کند. پلک فوقانی به ماهیچه ای متصل است که به کمک ماهیچه های حمایت کننده کوچکتر به بالا و پایین نگه داشتن پلک کمک می کند.


علاوه بر این، ماهیچه ای در زیر پوست ابرو وجود دارد که به شما کمک می کند پلک های خود را به سمت بالا بلند کنید. ضعف یا آسیب به این سه عضله یا تاندون آنها می تواند باعث افتادگی پلک شما شود. بنابراین این مشکل در افراد مسن به دلیل روند طبیعی پیری و ضعیف شدن عضلات، تاندون ها و پوست اطراف چشم بیشتر دیده می شود.


البته به خاطر داشته باشید که افراد در هر سنی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. بنابراین تعداد کمی از نوزادان با این مشکل متولد می شوند. به طور کلی، علل افتادگی پلک عبارتند از:


پتوز مادرزادی

در این حالت، نوزادان به دلیل مشکل ژنتیکی و عدم رشد مناسب ماهیچه هایی که پلک بالایی را بالا می برند، با افتادگی پلک متولد می شوند. در حدود 70 درصد موارد، این بیماری تنها یک چشم را تحت تأثیر قرار می دهد. کودکان مبتلا به افتادگی پلک در صورت عدم درمان ممکن است دچار آمبلیوپی شوند. اگر مشکل بخشی از سطح بینایی کودک شما را شامل شود، می تواند دید او را به تاخیر بیاندازد یا محدود کند. بنابراین برای پیشگیری از نابینایی باید در اوایل زندگی جراحی انجام شود.


آپونوروزیس

این نوع پتوز پلک با افزایش سن همراه است و به دلیل کشش تاندون بالابر palpebrae superioris در اثر گرانش زمین و اثرات طولانی مدت پیری رخ می دهد. اگرچه معمولاً هر دو چشم تحت تأثیر قرار می گیرند، افتادگی ممکن است در یک چشم شدیدتر باشد.


ام اس یا میاستنی گراویس

افتادگی پلک می تواند یکی از اولین علائم مولتیپل اسکلروزیس باشد، بیماری نادری که بر نحوه واکنش عضلات به اعصاب تأثیر می گذارد. این بیماری باعث ضعف پیشرونده عضلانی نه تنها ماهیچه های پلک، بلکه در صورت، بازوها، پاها و سایر قسمت های بدن نیز می شود.


بیماری عضلانی

افتادگی پلک ممکن است نشانه یک بیماری عضلانی ژنتیکی به نام دیستروفی عضلانی دوشن باشد که بر حرکت چشم تاثیر می گذارد و باعث مشکل در بلع می شود. در افراد جوان، پتوز پلک ممکن است به دلیل گروهی از اختلالات عضلانی به نام افتالمپلژی مزمن پیشرونده خارجی ایجاد شود که باعث افتادگی پلک در هر دو چشم، مشکلات حرکتی چشم و گاهی اوقات درگیری گلو یا عضله قلب می شود.


مشکلات عصبی

از آنجایی که ماهیچه های چشم توسط اعصاب مغز کنترل می شوند، هر شرایطی که باعث آسیب به مغز یا اعصاب جمجمه ای آن شود، ممکن است باعث افتادگی پلک نیز شود. این شرایط شامل سکته مغزی، تومورهای مغزی، آنوریسم مغزی (رگ های خونی متورم در مغز) و آسیب عصبی مرتبط با دیابت طولانی مدت است. یکی دیگر از علل پتوز، سندرم هورنر است که باعث کوچک شدن غیر طبیعی مردمک و از دست دادن توانایی تعریق در نیمی از صورت می شود. یکی از علل خطرناک سندرم هورنر، تومورهای سرطانی هستند که در قسمت های بالایی ریه ها تکثیر می شوند.


مشکلات چشمی موضعی

در برخی موارد، پلک ها به دلیل عفونت یا تومورهای پلک، تومورهای داخل حفره چشم یا آسیب به چشم دچار افتادگی می شوند. به عنوان مثال، در نوروپاتی نوع III، اعصاب مسئول حرکت چشم آسیب می بینند. استفاده از قطره های چشمی برای درمان گلوکوم می تواند باعث از دست دادن چربی در ناحیه چشم شود و باعث افتادگی جزئی پلک ها شود.

عوامل خطر رایج برای پتوز

اگر در حال حاضر با این مشکل دست و پنجه نرم می کنید، می تواند نشانه ای از یک بیماری زمینه ای باشد، به خصوص اگر هر دو پلک شما را تحت تاثیر قرار دهد. اما اگر فقط یکی از پلک ها افتاده باشد، ممکن است به دلیل آسیب عصبی یا مشکلات (میگرن) یا ورم موقت مژه باشد. لیزیک معمولی یا جراحی آب مروارید گاهی اوقات می تواند باعث افتادگی پلک ها به دلیل سفت شدن ماهیچه ها یا تاندون ها شود.


امروزه بسیاری از موارد فلج عضلات پلک و پتوز ناشی از تزریق نادرست بوتاکس به عضلات ابرو یا پلک است. در برخی موارد، افتادگی پلک به دلیل شرایط جدی تری مانند سکته مغزی، تومورهای مغزی یا سرطان اعصاب یا ماهیچه ها ایجاد می شود. اگر یک طرف صورت یا یک چشم شما ناگهان افتاد یا افتاد، این ممکن است نشانه سکته مغزی باشد و باید فورا به دنبال مراقبت های پزشکی اورژانسی باشید.


درمان افتادگی پلک در اصفهان در سایت دکتر سپیده سعادتی 


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد