آلبالو یکی از میوه های خوشمزه و پرطرفدار و پر خاصیت تابستانی است که از آن برای تهیه مربا، شربت آلبالو، لواشک، آلبالو پلو و ترشی آلبالو و خیلی موارد دیگر استفاده میشود. مربای آلبالو یکی از محبوبترین انواع مرباها است که در وعده صبحانه مصرف میشود و حتی در بعضی شهرها با بعضی از غذاها خورده میشود. درست کردن مربای آلبالو کار دشواری نیست اما برای داشتن مربای خوش رنگ و شفاف و خوشمزه باید نکاتی را رعایت کنیم. برای تهیه مربای آلبالوی خوش رنگ این دستور را از قسمت آشپزی و در مجله اینترنتی اکالا دنبال کنید.
آلبالوی بدون هسته | ۱ کیلوگرم |
شکر | ۹۰۰ الی یک کیلوگرم |
۱- آلبالوها رو بشویید و اجازه بدین خشک بشن و بعد هسته آلبالو ها رو در بیارید (از خیلی از روشها میتونید برای در آوردن هسته آلبالو استفاده کنید خیلیها با دست هسته آلبالو رو در میارن یا میتونید از هستهگیر مخصوص آلبالو یا نی استفاده کنید و نی رو از یک طرف وارد کنید تا هسته از طرف دیگه خارج بشه).
چند تا از آلبالوها رو بخورید اگه ترش مزه بود یک کیلو شکر استفاده کنید و اگه شیرین یا ملس بود نهصد گرم شکر استفاده کنید.
داخل قابلمه مناسب شکر رو لابهلای آلبالوها بپاشین.
۲- یک فنجان آب جوش روی آلبالوها و شکر بریزید و در قابلمه رو بذارین و به مدت دوازده الی بیست و چهار ساعت داخل یخچال قرار بدین تا آلبالوها آب بندازن (این مربا نیازی به استفاده از آب اضافی نداره و آلبالوها خودشون به اندازه کافی آب میندازن).
بعد از طی این زمان قابلمه رو روی حرارت متوسط قرار بدین سعی کنید در طی زمان پخت حرارت رو کم و زیاد نکنید چون این کار باعث طولانی شدن زمان پخت میشه و در نهایت مربا تیره رنگ میشه.
وقتی قابلمه رو روی حرارت قرار میدیم مربا از کناره ها شروع به جوشیدن میکنه و شکر ها آب میشن و آلبالو ها آب میندازن به آرومی با قاشق آلبالوها رو از کناره ها به سمت وسط بیارین آروم این کار رو انجام بدین تا آلبالوها له نشن و قسمتهای آب شده با شکرهای باقی مونده مخلوط بشن.
۳- کم کم تمام شکرها آب میشه و مربا شروع به جوشیدن و کف کردن میکنه و بالا میاد برای این مربا حتما باید از قابلمهای استفاده کنید که گنجایش دو یا سه برابر شدن مواد رو داشته باشه و سر نره و مجبور به کم و زیاد کردن حرارت نشیم. سعی کنید کف روی مربا رو با قاشق در حد امکان بردارین تا مربای شما شفاف و خوش رنگ بشه.
۳- موقع برداشتن کف مربا وقتی حس کردین شیره از قاشق به حالت فنری برمیگرده یعنی مربا به قوام رسیده. کمی از شیره مربا رو توی نعلبکی بریزین و داخل یخچال قرار بدین تا خنک بشه و بعد با انگشت از وسط روی شیره مربا بکشید اگه زود جاش پر نشد و به عبارتی شیره مربا آروم حرکت میکرد و غلیظ بود یعنی به قوام رسیده و یا اینکه چند قطره از مربا رو ما بین دو انگشت تست کنید اگه حالت چسبنده و کشسانی داشت و آبکی نبود یعنی به قوام رسیده و باید حرارت رو خاموش کنید.
۴- در حالت کلی به قوام رسیدن مربا نباید بیشتر از نیم ساعت طول بکشه. چون زیاد جوشیدن مربا باعث تیره شدن رنگش میشه. بنابراین توصیه میشه مربا رو در حجم کم و به صورت یک کیلو تهیه کنید. چون هر چقدر حجم مواد بیشتر باشه مدت زمان پخت هم بیشتر میشه و همچنین حرارت رو کم و زیاد نکنید.
توی مربای آلبالو چون خود آلبالو ترش هست نیازی به استفاده از جوهر لیمو با آب لیمو ترش نیست و معمولا شکرک نمیزنه. وقتی حرارت رو خاموش کردین و مربا به حجم اولیه خودش برگشت کفهای باقی مونده رو هم با قاشق با دقت از روی مربا جمع کنین تا هیچ کفی باقی نمونه این کار خیلی مهمه و باعث خوش رنگی و شفافیت مربا میشه.
اجازه بدین مربا داخل همون قابلمه سرد بشه و بعد داخل شیشه بریزین و در یخچال یا فریزر نگهداری کنید. امیدوارم این مربای خوشمزه رو تهیه کنید و از نتیجه راضی باشین.