خبری

خبری

خبری

خبری

خواص گوجه

 

. مبارزه با سرطان

طبق موسسه تحقیقات سرطان آمریکا، لیکوپن موجود در گوجه فرنگی می‌تواند از نظر خاصیت ضدسرطانی میوه مفیدی باشد. لیکوپن یک آنتی اکسیدان در خانواده کاروتنوئیدها است. مشخص شده است که خواص آنتی اکسیدانی قوی آن باعث خنثی سازی رادیکال‌های آزاد شده است که به دلایل مختلف در بدن ما تولید می‌شود. حتی مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که اجزای گوجه فرنگی از تکثیر چندین نوع سلول سرطانی جلوگیری کرده است.

از همه مهمتر می‌توان با مصرف گوجه فرنگی به شکل فرآوری شده مانند سس ، آب یا رب گوجه فرنگی، توانایی مبارزه با سرطان را افزایش داد. با انجام این کار ترکیبات طبیعی موجود در گوجه فرنگی به راحتی جذب بدن می‌شود. همچنین، نمونه‌های فرآوری شده گوجه فرنگی غلظت بالاتری از لیکوپن دارد.

. گوجه فرنگی فشار خون را تنظیم می‌کند

لیکوپن موجود در گوجه فرنگی فشار خون را کاهش می‌دهد. گوجه فرنگی همچنین غنی از پتاسیم است. زیرا پتاسیم اثرات سدیم را کاهش می‌دهد. در حقیقت ، هرچه پتاسیم بیشتری مصرف کنید، سدیم بیشتری از طریق ادرار از دست می‌دهید. طبق تحقیقات  انجمن قلب آمریکا، میزان توصیه شده پتاسیم برای یک فرد بالغ به طور متوسط 4700 میلی گرم در روز است. اما مراقب باشید مقدار زیادی پتاسیم مصرف نکنید زیرا ممکن است منجر به سنگ کلیه شود.

همچنین ثابت شده است که لیکوپن به طور کلی عملکرد رگ‌های خونی را بهبود می‌بخشد، که می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند. تحقیقات نشان می‌دهد که اگرچه لیکوپن می‌تواند به کاهش سطح فشار خون بالا کمک کند، اما هیچ تأثیری بر سطح فشار خون طبیعی ندارد. دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که مکمل‌های لیکوپن می‌تواند اثرات مفیدی در فشار خون داشته باشد.

گوجه فرنگی همچنین سرشار از ویتامین C است که مشخص شده فشار خون را کاهش می‌دهد. اگر گوجه فرنگی ها کاملاً رسیده نیست می‌توانید آنها را در دمای اتاق نگهداری کنید. پس از رسیدن، می‌توانید آنها را تا سه روز در یخچال نگه دارید. فراتر از آن، می‌توانید با انجماد یا کنسرو کردن، آنها را حفظ کنید. اما بهترین گزینه گوجه فرنگی تازه است زیرا غنی‌ترین منبع پتاسیم است و می‌تواند بهترین اثرات کاهش فشار خون را داشته باشد.

3. کاهش وزن با گوجه فرنگی

طبق یک مطالعه چینی، آب گوجه فرنگی می‌تواند به طور قابل توجهی وزن بدن، چربی بدن و دور کمر را کاهش دهد. همچنین می‌تواند سطح کلسترول را کاهش دهد که می‌تواند در افزایش وزن نقش داشته باشد. گوجه فرنگی علاوه بر اینکه منبع خوبی از آنتی اکسیدان است، غنی در فیبر و کم کالری است. از این رو ، باعث سیری می‌شود و حتی کالری دریافتی را کاهش می‌دهد در نتیجه به کاهش وزن کمک می‌کند.

4. بهبود سلامت پوست و مو

گوجه فرنگی ماده مهمی در اکثر درمان‌های زیبایی است. آنها به بهبود منافذ بزرگ پوست، درمان آکنه، تسکین آفتاب سوختگی و احیای پوست کمک می‌کند. آنتی اکسیدان‌های موجود در گوجه فرنگی، به ویژه لیکوپن، با آسیب سلولی و التهاب پوست مقابله می‌کند.

گوجه فرنگی همچنین باعث بهبود بافت صورت می‌شود. آنها روغن‌های اضافی پوست شما را از بین می‌برد و صورت شما را برای مدت طولانی تری شاد نگه می‌دارد. تمام کاری که شما باید انجام دهید مخلوط کردن آب گوجه فرنگی تازه و خیار است. با استفاده از یک پنبه ، آب را به طور مرتب به صورت خود بمالید.

مطالعات نشان داده است که خوردن گوجه فرنگی همچنین از پوست در برابر اثرات مضر آفتاب محافظت می‌کند. همچنین به بهبود توانایی پوست در برابر اشعه ماورا بنفش ، در زنانی که رب گوجه فرنگی می خورند ، ثابت شده است.

طبق یک مطالعه در بوستون، آنتی اکسیدان‌هایی مانند لیکوپن تا حد زیادی به تقویت سلامت پوست کمک می‌کند. همانطور که در یک گزارش آمده است، لیکوپن یکی از معدود آنتی اکسیدان‌هایی است که دارای خواص محافظتی نوری است. ویتامین C موجود در گوجه فرنگی همچنین می‌تواند سلامت مو را بهبود بخشد.

5. گوجه فرنگی در دوران بارداری خوب است

ویتامین C یکی از مواد مغذی است که هر زنی در دوران بارداری برای سالم نگه داشتن خود و نوزادش به آن نیاز دارد. ویتامین c به تشکیل استخوان‌ها، دندان‌ها و لثه‌های سالم کمک می‌کند. این ویتامین همچنین به جذب مناسب آهن در بدن که ماده مغذی حیاتی دیگری در دوران بارداری است، کمک می‌کند. اگرچه مصرف مکمل‌های آهن در دوران بارداری توصیه می‌شود اما خوردن گوجه فرنگی می‌تواند فواید همان را داشته باشد. طبق مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، ویتامین C موجود در گوجه فرنگی به محافظت از مادر و نوزاد کمک می‌کند.

6. گوجه فرنگی کلسترول را کاهش می‌دهد و سلامت قلب را تقویت می‌کند

قرار دادن گوجه فرنگی غنی از لیکوپن به طور منظم برای چند هفته در رژیم غذایی می‌تواند سطح کلسترول LDL (کلسترول بد) شما را تا 10درصد کاهش دهد. برای اینکه دقیق‌تر بگوییم، باید حداقل 25میلی گرم لیکوپن در روز مصرف کنید. این می‌تواند حدود نیم فنجان سس گوجه فرنگی باشد. همچنین 100 گرم پوره گوجه فرنگی 21میلی گرم لیکوپن به شما می‌دهد.

طبق مطالعات جدید افرادی که گوجه فرنگی تازه یا آب گوجه فرنگی مصرف می‌کنند می‌توانند سطح کلسترول بد خون خود را کاهش داده و سطح کلسترول خوب را افزایش دهند. طبق مطالعه دیگری در مکزیک ، مصرف گوجه فرنگی خام (14 وعده در هفته به مدت یک ماه) می‌تواند تأثیر مفیدی بر میزان کلسترول در زنان دارای اضافه وزن داشته باشد.

یک مقاله از دانشکده پزشکی هاروارد بیان نموده که گوجه فرنگی به عنوان یکی از غذاهای ضروری برای کاهش کلسترول است و طبق مطالعه دیگری، مصرف لیکوپن هر روز می‌تواند اثرات مشابه استاتین ها (هر گروه دارویی برای کاهش کلسترول) در بیماران با افزایش سطح کلسترول داشته باشد.

گوجه فرنگی همچنین منابع غنی بتاکاروتن، فولات و فلاونوئیدها است - همه آنها برای سلامت قلب و عروق مفید هستند -. مواد مغذی موجود در گوجه فرنگی همچنین به کاهش تجمع هموسیستئین و پلاکت کمک می‌کند، دو پدیده‌ای که می‌تواند اثرات نامطلوبی بر سلامت قلب داشته باشد.

در مطالعه دیگری توسط دانشگاه کانتیکت، مشخص شد که آب گوجه فرنگی دارای توانایی محافظت از قلب است، که به هیچ وجه با لیکوپن ارتباطی ندارد. اگرچه نتایج با آنچه تاکنون در مورد لیکوپن مشاهده کرده‌ایم مغایرت دارد، گوجه فرنگی یکی از میوه‌هایی است که برای سلامت قلب مهم است.

مطالعه دیگری که در گزارشی توسط دانشگاه تافتس منتشر شد نشان داد که مردان مبتلا به لیکوپن خون بالا 55درصد کمتر دچار سکته مغزی می‌شوند. این یافته‌ها حتی پس از در نظر گرفتن سایر فاکتورها مانند سن، BMI، کلسترول LDL، فشار خون و استعمال دخانیات ثابت مانده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد