خبری

خبری

خبری

خبری

خواص ملون

 

بررسی خواص و فواید ملون برای درمان و زیبایی

ملون ها نیروگاه سلامت هستند. آنها با مواد مغذی زیادی پر شده اند که تقریباً شبیه ابرقهرمان میوه ها به نظر می رسند. در تابستان ها به وفور در دسترس هستند و درصد فوق العاده ای از میزان آب موجود در آنها باعث سرد شدن و آبرسانی آنها می شود. بنابراین با نزدیک شدن به تابستان، بدانید که چرا باید بیشتر ملون بخورید. آنها نه تنها دارای عطر و رایحه خوشمزه هستند بلکه طعم شگفت انگیزی نیز دارند. تخم آنها حاوی مزایای سلامتی زیادی نیز هست. سلامت قلب، پیشگیری از دیابت ، سلامت دستگاه گوارش ،پیشگیری از سرطان و بهبود ایمنی بدن از مهم ترین خواص ملون برای سلامتی می باشند که در این بخش از سلامت نمناک میخوانید.

تجزیه مواد مغذی یک فنجان ملون در زیر آورده شده است:

  • کالری:53
  • چربی:0 گرم (بله، آن را به عنوان صفر بخوانید)
  • چربی اشباع شده:N / A
  • کلسترول:0 میلی گرم (دوباره صفر!)
  • کربوهیدرات:12 گرم
  • پروتئین:1 گرم
  • فیبر غذایی:1 گرم
  • سدیم:23 میلی گرم
  • ویتامین A:5،276 IU
  • اسید فولیک:33 میکروگرم
  • نیاسین:1 میلی گرم
  • ویتامین B6:<1 میلی گرم
  • ویتامین C:57 میلی گرم
  • کلسیم:14 میلی گرم
  • منیزیم:19 میلی گرم
  • پتاسیم:417 میلی گرم
  • کاروتنوئیدها:3،219 میکروگرم

 

ضد پیری

کلاژن برای حفظ بدن و سرعت بخشیدن به روند بهبودی بدن لازم است. کلاژن ماده ای برای جلوگیری از تأثیر روند پیری زودرس است. می توانید این ماده مفید را درون یک ملون خرد شده پیدا کنید. مصرف این میوه مطمئناً شما را از پیری زودرس دور می کند و باعث می شود جوان تر به نظر برسید.

 

راه حل رژیم غذایی

ملون از 90٪ آب تشکیل شده است. این مقدار زیاد آب می تواند احساس جوانسازی به شما بدهد و از گلودرد جلوگیری می کند. ملون نیز از نظر کالری، چربی و کلسترول کم است، بنابراین در صورت رژیم غذایی مناسب برای مصرف آن مناسب است.

ضد سرطان

درست مثل سایر میوه های تازه، ملون می تواند از ابتلا به سرطان در اثر وجود کاروتنوئید آن جلوگیری کند. کاروتنوئید یک رنگدانه طبیعی در میوه ها و سبزیجات است. محتوای بالای کاروتنوئید موجود در این میوه می تواند شما را از سرطان هایی مانند ریه و سرطان پستان محافظت کند.

جلوگیری از حمله قلبی

محتوای آدنوزین موجود در ملون نه تنها شما را از ابتلا به سرطان ممانعت می کند بلکه از رسوب خون جلوگیری می کند که منجر به حمله قلبی و سکته مغزی شود. آدنوزین می تواند به شما در ترکیب سلولهای خونی کمک کند، بنابراین خطر سکته مغزی یا حمله قلبی را به حداقل می رساند.

 

چشم سالم

ملون با بتاکاروتن غنی شده است که برای افزایش بینایی و حفظ سلامتی چشم شما مفید است. بتاکاروتن به ویتامین A تبدیل می شود و از بدن ما برای ترمیم عملکرد چشم بخصوص در شرایط کم نور استفاده می شود.

منبع لیکوپن

لیکوپن یک ماده مفید است. لیکوپن را می توان در گوجه فرنگی یافت، اما مقدار لیکوپن در این میوه یافت می شود. ملون با لیکوپن غنی شده است. لیکوپن یک ترکیب فعال است که می تواند در از بین بردن سلول های خطرناک سرطان به ما کمک کند. لیکوپن نه تنها می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد بلکه خطر حمله قلبی را نیز کاهش می دهد. بنابراین، اگر می خواهید قلب سالم داشته باشید و از سرطان محافظت کنید، مصرف این میوه پیشنهاد می شود.

جلوگیری از دیابت

دیابت ناشی از مصرف بیش از حد چربی و غذاهای شیرین است. دیابت یک بیماری ژنتیکی است. اگرچه دیابت به عنوان بیماری ژنتیکی بسیار شناخته شده است ، اما به این معنی نیست که شما در برابر این بیماری آسیب پذیر نیستید. مقدار قند و آب موجود در این میوه می تواند به شما در متعادل کردن محتوای خطرناک غذاهایی که می خورید کمک کند. همچنین خربزه دارای کالری بالایی است که می تواند شما را از گرسنگی کامل و سالم کند.

تقویت سیستم هضم شما

ملون نه تنها درمورد مقدار زیادی ویتامین بلکه سرشار از آب و فیبر است. آب و فیبر به همین دلیل است که این میوه انتخاب شماره یک دسر است. ملون همچنین می تواند به شما در تقویت سیستم هضم کمک کند. بنابراین، برای کسانی که مشکل هضم مانند اسهال و یبوست دارند، این خبر خوب برای شماست. می توانید این میوه را بخورید یا می توانید آن را به عنوان یک آبمیوه تازه خانگی درست کنید.

 

خواص کدو تنبل برای مو

 

به گزارش بهداشت نیوز:  کدوتنبل یا کدوحلوایی یک میوه زمستانی است که نخستین بار در آمریکای شمالی پدید آمد. این میوه یک منبع بسیار عالی برای تامین ویتامین A، ویتامین C، ویتامینB، آنتی اکسیدان، فولات، نیاسین، پریدوکسین، پانتونتیک اسید، ریبوفلاوین، ویتامینE، ویتامینB6، تیامین، آهن، مس، پتاسیم، کلسیم، فیبر و فسفر است.

فولات موجود در کدو حلوایی یک تغذیه مناسب و کامل برای مادران باردار و پتاسیم موجود در آن برای رشد سالم جنین داخل رحم مناسب است حتی به عقیده بسیاری از متخصصان پوست استفاده از ماسک آن برای شفاف کردن پوست و زیبایی توصیه می شود. همچنین متخصصان تغذیه در آمریکا مدعی شدند که مصرف کدوحلوایی باعث افزایش طول عمر در انسان ها می شود.

زیبایی پوست با ماسک کدوحلوایی

آنتی اکسیدان های موجود در کدوحلوایی باعث از بین بردن سلول های مرده و شفاف تر شدن پوست صورت می شود و به علت داشتن ویتامینA  در خود به تولید سلول های پوستی جدید و جوان تر کردن بافت های پوست کمک زیادی می کند.

عصاره کدوحلوایی، کرم ضد آفتاب طبیعی

بتاکاروتن موجود در میوه جات و سبزیجات نارنجی رنگ مخصوصا کدو حلوایی پوست را در برابر تششعات ماوراء بنفش محافظت می کند و مصرف عصاره آن همانند کرم ضد آفتاب به طور روزانه پوست را در برابر آلودگی هوا، دود سیگار و نور خورشید حفظ می کند.

ماسک کدوحلوایی برای پوست های چرب

ترکیب یک قاشق سوپ خوری کدوتنبل با یک قاشق چای خوری سرکه سیب و گذاشتن آن به مدت ۳۰ دقیقه روی پوست می‌تواند در از بین بردن چربی‌های اضافی پوست انسان کمک زیادی کند.

ماسک کدوحلوایی برای پوست های خشک

از ترکیب دو قاشق چای خوری پخته شده کدوحلوایی، نصف قاشق چای خوری عسل، یک قاشق چای خوری شیر و یک قاشق چای خوری خامه غلیط مخلوطی حاصل می‌شود که شما می‌توانید به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه آن را روی پوست صورت

خود به غیر از نواحی چشم‌ها قرار دهید و بعد از آن پوست صورت خود را با آب گرم بشویید تا شاهد پوستی شفاف و درخشان باشید.

درمان چروک های صورت با کدو حلوایی

بتاکتروتن و ویتامین C موجود در کدوتنبل به علت آنتی اکسیدان های قوی و مغذی از بروز چین و چروک و سرطان پوست پیشگیری می کند و می تواند باعث تقویت بافت های پوست صورت شود.

رفع لکه و جوش  با ماسک کدوحلوایی

یک قاشق سوپ خوری کدوتنبل، یک قاشق چای خوری عسل، یک قاشق چای خوری لیمو و یک قاشق چای خوری روغن‌های حاوی ویتامین E را با هم مخلوط کنید و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه روی پوست شما باقی بماند و سپس با آب ولرم آن را بشویید تا شاهد از بین رفتن لکه‌های سیاه و جوش‌ها روی پوست خود باشید.

کدوحلوایی برای درمان آکنه

از آنجایی که کدوحلوایی حاوی ویتامین های B، نیاسین، ریبوفلاوین، B6 و اسید فولیک است، مصرف آن باعث جریان گردش خون در نواحی صورت و بازسازی سلول های مرده پوست می شود و می تواند در از بین بردن آکنه نقش مفیدی ایفا کند.

فواید کدو تنبل برای تقویت مو

یکی از مهم ترین عوامل تقویت رشد مو مصرف پتاسیم بوده و کدو حلوایی یک منبع مناسب برای تامین پتاسیم در بدن است که می تواند نقش بسیار موثری در ترویج موهای سالم ایفا کند. در صورت خشک بودن جنس موهایتان می توانید با استفاده از کدوتنبل یک نرم کننده عالی برای موهایتان درست کنید. برای انجام این کار می توانید دو فنجان کدو تنبل پخته شده، یک قاشق سوپ خوری روغن نارگیل، یک قاشق سوپ خوری عسل و یک قاشق سوپ خوری ماست را با هم ترکیب کنید و با پوشیدن یک کلاه حمام پلاستیکی آن را به مدت ۱۵ دقیقه روی سر خود نگهدارید.

خواص درمانی و دارویی کدو حلوایی

کدو تنبل به علت مقدار زیادی کاروتنوئید و آنتی اکسیدان در خود می‌تواند به میزان ۳۰ درصد از بروز انواع سرطان‌ها در خود پیشگیری کند. از دیگر خواص مصرف کدوحلوایی می‌توان به کاهش تب، بهبود یبوست، تنظیم گردش خون، کاهش استرس، تقویت سیستم گوارش و کاهش سردرد اشاره کرد.

خواص پیاز

 

بررسی تمام خواص ، فواید و عوارض پیاز برای سلامتی بدن و زیبایی پوست و مو

پیاز از نظر ارزش غذایی به دلیل دارا بودن قندها، ویتامین ها به ویژه و ویتامین ث، مواد معدنی بخصوص کلسیم، فسفر و پتاسیم دارای اهمیت است. پیاز یکی از قدیمی ترین سبزیها در دنیا و ایران است که خاستگاه آن در ایران و افغانستان ذکر کرده اند؛ در ادامه این بخش از سلامت با فواید و خواص دارویی پیاز و عوارض آن کامل آشنا خواهید شد.

خواص و فواید پیاز برای بدن

مبارزه با سرطان :

پیازهای قرمز بیش ترین اثربخشی را در از بین بردن سلول های سرطانی سینه و سرطان روده دارند. این پیاز سطح بالایی ازکوارستین و آنتوسیانین دارد که به درمان کمک می کند، همچنین مشخص شد که افراد با بالاترین میزان مصرف پیاز، کم ترین میزان سرطان را دارند. به عنوان یک معیار پیشگیرانه می توانید پیاز قرمز مصرف کنید.

 

بهبود سلامت قلب با مصرف پیاز :

فلاونوئید موجود در پیاز قرمز می تواند به سلامت قلب کمک کند . همچنین غنی ازسولفور هستند که می توانند به جلوگیری از بیماری قلبی کمک کنند. کوارستین موجود در پیاز همچنین پتانسیل مبارزه با بیماری های قلبی را دارد. خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد که به سلامت قلب کمک می کند. پیازهم چنین می تواند سطح کلسترول را بهبود بخشد و این در نهایت به نفع قلب است. طبق گزارش انتشارات دانشگاه کمبریج، فلاونوئید پیاز به کاهش سطح کلسترول بد ) در افراد چاق کمک می کند.

پیاز همچنین از بهم چسبیدن پلاکت ها جلوگیری می کند، که می تواند منجر به لخته شدن و درنهایت حملات قلبی شود. آن ها هم چنین می توانند از فشار خون بالا جلوگیری کنند در نتیجه خطرات قلب را دفع می کنند.

پایین آوردن قند خون از خواص پیاز :

عصاره پیاز می تواند به کاهش سطح قند خون کمک کند. این مطالعه روی موش های دیابتی انجام شد و نتایج دلگرم کننده ای داشت. یکی از ترکیبات سولفور در پیاز وکوارستین می تواند اثرات مفیدی روی قند خون داشته باشد. با این حال مشخص شد که پیاز تنها زمانی اثر مثبت را به نمایش می گذارد که همراه با متافورمین، داروی دیابتی مصرف شود. در مطالعه دیگر، پلی فنول ها ( به خصوص آن هایی که در پیاز هستند) در کنترل گلیسمی نقش دارند.

 

بهبود هضم غذا و تقویت معده از خواص پیاز :

فایده گوارشی پیاز را می توان به انولین، فیبر موجود در سبزیجات نسبت داد. انولین به عنوان یک منبع غذایی برای باکتری های مفید در روده ها عمل می کند. مصرف این فیبر به بدن کمک می کند تا سطوح خوبی از باکتری سالم را حفظ کند. اما، thiosulfinates در پیاز می تواند موجب آسیب به این باکتری های مفید شود ( همان طور که خاصیت ضد باکتری دارند ). در نتیجه اگر نسبت به خاصیت ضد باکتریایی پیاز حساسیت دارید، با پزشک مشورت کنید.

فیبرهای محلول دیگر، برای جلوگیری و درمان انواع مختلف اسهال یافت شد و مواد فوتو شیمیایی در پیاز می توانند خطر زخم معده را کاهش دهند. پرو بیوتیک طبیعی در پیاز می تواند به کاهش یبوست و همچنین درمان درد شکم کمک می کند، رایج است پیاز باعث میگرن و نفخ شکم در برخی از افراد می شود اگر این اتفاق افتاد با پزشک خود مشورت کنید.

حفظ سلامت استخوان با مصرف پیاز:

تحقیقات اولیه حاکی از آن است که پیاز می تواند از پوکی استخوان مرتبط با سالخوردگی جلوگیری کند. طبق گفته محققان سوئیسی، ترکیبات موجود در پیاز سفید می تواند پوکی استخوان را کاهش دهد. مطالعه دیگر نشان داد زنانی که پیاز می خوردند، 5 درصد بیشتر از کسانی که کم تر پیاز می خوردند به استخوان هایشان کمک کرده اند. همچنین مصرف پیاز بر تراکم استخوان زنان بیش از 50 سال تاثیر خواهد داشت.

به گفته بنیاد ورم مفاصل، کوارستین پیاز می تواند فعالیت ،leukotrienes, prostaglandin هیستامین و را مهار کند ( که همه آن ها باعث التهاب می شود ) در آرتروز و روماتیسم مفصلی . پیاز به درمان دردهای مفصلی کمک می کند.

 

طرز تهیه کمپوت سیب

 

بهترین روش برای استفاده از میوه‌ها و جلوگیری از خراب شدن آنها تبدیل‌شان به کمپوت است. یکی از ساده ترین و خوشمزه‌ترین کمپوت‌هایی که می توان آماده و به عنوان دسر نیز استفاده کرد کمپوت سیب است. برای تهیه این کمپوت خوشمزه از انواع مختلف سیب‌ها با توجه به سلایق شخصی میتوان استفاده کرد. بهترین سیب برای تهیه کمپوت، سیب مراغه و یا پاونا به دلیل عطر و طعم دلپذیر آن است. زمان مناسب برای تهیه این کمپوت خوشمزه فصل پاییز است. برای اطمینان از سلامت کمپوت شما میتوانید با این آموزش خودتان آن را تهیه و از طعم آن لذت ببرید. معمولاً از کمپوت سیب برای تقویت بیماران و همینطور برای تهیه کیک‌های ساده و تولد استفاده می‌شود

مواد لازم برای تهیه کمپوت سیب خانگی خوشمزه با شکر در قابلمه:

  • ۱. سیب: ۱۰ عدد
  • ۲. شکر: ۶ قاشق غذاخوری
  • ۳. آب: ۳ لیوان
  • ۴. گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
  • ۵. آب لیمو ترش: ۱ قاشق مرباخوری

طرز تهیه کمپوت سیب خانگی خوشمزه با شکر در قابلمه:

  • ۱. آماده کردن سیب‌ها:

    ابتدا سیب‌ها را پوست کنده و به شکل دلخواه برش دهید. دقت کنید که زمان پخت، سیب ممکن است له شود بنابراین برای جلوگیری از له شدن آن لازم است سیب‌ها را به قطعات بزرگتری برش دهید. مثلاً میتوانید سیب را به دو نیم تقسیم کرده و برش دهید و سپس آن‌ها را در سبد قرار داده تا آب اضافه کاملا گرفته شود.

  • ۲. به جوش آمدن آب :

    داخل قابلمه را پر از آب کرده و شکر را به آن اضافه کنید و اجازه دهید آب به جوش بیاید.

  • ۳. اضافه کردن مواد داخل آبجوش:

    پس از بجوش آمدن آب، گلاب و لیمو ترش را اضافه نمایید و مقداری هم بزنید و سپس سیب‌ها را به مخلوط اضافه کنید. در پایان که پخت سیب‌ها به اتمام رسید اجازه دهید آب آن به قوام کافی برسد. در صورتی که سیب‌ها پخته شده ولی شربت به قوام مناسب نرسیده باشد به جهت جلوگیری از له شدن سیب‌ها آنها را از قابلمه خارج نمایید و اجازه دهید شربت به غلظت مناسب برسد.پس از آماده شدن شربت و پخته شدن سیب‌ها باید اجازه دهید تا به دمای محیط برسید و مقداری خنک شود، سپس آن را در ظرف دربسته ریخته و در یخچال میتوانید نگهداری کنید.

طرز تهیه کمپوت سیب برای نگهداری در طولانی مدت:

برای حفظ کمپوت‌ها و جلوگیری از خرابی آن میتوان از روش پخت کمپوت سیب در شیشه استفاده کرد. در صورتی که بخواهید سیب را بصورت کمپوت به مدت حدود یکسال نگهداری کنید بهتر است از این روش استفاده نمایید.

۱. تهیه شربت کمپوت:  

ابتدا مانند روش قبل آب و شکر را به قابلمه اضافه نمایید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بجوش آید. اگر تمایل دارید به کمپوت گلاب اضافه نمایید بهتر است آن را در این مرحله به مخلوط اضافه کنید. حال میتوانید ظرف را بردارید و اجازه دهید شربت کمپوت خنک شود.

۲. خرد کردن سیب:

سیب‌ها را پوست کنده و بصورت دلخواه برش دهید. برای حفظ رنگ سیب‌ها و جلوگیری از تیره شدن آن لازم است داخل ظرفی ۳ پیمانه آب سرد بریزید و به آن سه قاشق سرکه اضافه کنید و سیب‌ها را به آن اضافه کنید.

۳. اضافه کردن سیب ها داخل شیشه:

سیب‌ها را از آب و سرکه خارج کنید و داخل شیشه‌های مورد نظر با درب فلزی که از قبل شسته و خشک شده بریزید.

۴. اضافه کردن شربت داخل شیشه:

پس از اضافه کردن سیب‌ها به داخل شیشه روی آن از مخلوط آب و شکر که خنک شده بریزید تا حدی که تماماً پر شود.

۵. پخت کمپوت داخل قابلمه:

سپس درب شیشه‌ها را محکم ببندید و داخل قابلمه بزرگ بچینید. داخل قابلمه را تا ۲ سانتی درب پر از آب سرد کنید و اجازه دهید بجوش آید. بعد از اولین جوش حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید، سپس حرارت را خاموش نمایید و اجازه دهید آب و شیشه‌ها خنک شود. کمپوت سیب شما آماده است و می توانید نگهداری کنید.

 نکات کلیدی برای تهیه کمپوت سیب

۱. در انتخاب سیب دقت کنید تا کاملاً سالم و بدون لکه باشد.

برای تهیه کمپوت از هیچگونه اسانسی استفاده نمی‌شود ولی برای خوش عطر شدن آن میتوانید از گلاب استفاده نمایید.

برای تهیه کمپوت سیب هیچ محدودیتی وجود ندارد و میتوانید از انواع سیب استفاده کنید.

اگر برای تهیه کمپوت از شیشه استفاده میکنید حتماً دقت کنید در حین پخت درب شیشه محکم بسته باشد در غیر اینصورت ماندگاری بالایی نخواهد داشت.

در طبخ کمپوت سیب توجه داشته باشید که زمان پخت زیاد باعث له شدگی سیب‌ها میگردد.

۲.  نگهداری کمپوت سیب در زمستان

اگر قصد دارید کمپوت را برای فصل زمستان نگهداری کنید حتماً دقت کنید سیب‌هایی انتخاب کنید که دچار کرم خوردگی و خرابی نباشند و حتماً زمان تهیه کمپوت سیب‌ها را خرد نکنید و فقط پوست آنها را بکنید. بهترین روش نیز استفاده از روش تهیه در شیشه است. در صورت تمایل میتوانید کمپوت سیب و گلابی را بصورت مخلوط تهیه و نگهداری کنید.

۳. خواص کمپوت سیب

اسیدهای موجود در سیب و حتی کمپوت آن برای دندان و لثه بسیار مفید می‌باشد و باعث از بین رفتن باکتری‌های دهان می‌گردد. همچنین مصرف سیب از فرسوده شدن دندان جلوگیری میکند و مواد غذایی مانده در میان دندانها از بین میرود.

برای افرادی که دچار بیماری معده و یا دچار سوزش معده هستند بسیار مفید بوده و مصرف آن به آرام شدن معده کمک خواهد کرد.

سیب بدلیل وجود ویتامین های A ،2B ،C و همچنین آهن، پتاسیم، منیزیم و کلسیم از خشکی و پیری پوست جلوگیری میکند و موجب شادابی و درخشندگی پوست خواهد شد.

افرادی که از میوه تازه و خام بدلیل وجود اسید میوه نمی توانند استفاده کنند و دچاره معده درد می شوند می‌توانند کمپوت را جایگزین آن کنید.

فیبر موجود در سیب و کمپوت آن به درمان یبوست کمک می‌کند ولی باید توجه داشته باشد که مصرف آن باید به میزان مناسب باشد.

سیب پخته شده برای درمان سرماخوردگی بسیار مفید است و در صورت ابتلا به سرماخوردگی میتوانید از سیب پخته استفاده کنید.

سیب پخته بدلیل دارا بودن انواع ویتامینها به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

فسفر و ویتامین های موجود در سیب به عملکرد بهتر و تقویت مغز کمک می کند.

۴. ارزش غذایی هر ۱۰۰ گرم کمپوت سیب

انرژی: ۶۷ کیلوکالری

کربوهیدرات: ۱۶/۷۰ گرم

پروتئین: ۰/۱۸ گرم

چربی: ۰/۴۹ گرم

آب: ۸۲/۳۶ گرم

فیبر: ۱/۷۰ گرم

قند: ۱۵ گرم

امتیاز ۴ از ۵، تعداد امتیازات ۴۷.

محصولات مرتبط

طرز پیچیدن دلمه

 

 

آموزش پیچیدن دلمه برگ مو رولی و بقچه ای

 

دلمه برگ مو از غذاهای خوشمزه  و سنتی ایران است . دلمه برگ مو را به روش های مختلف می پیچند. روش بقچه ای و رولی از روش های متداول پیچیدن دلمه برگ مو است پرنیان در این مقاله آموزش کامل و مرحله به مرحله مدلهای متنوع پیچیدن دلمه را با تصاویر گویا و واضح ارائه کرده است . برای دیدن مراحل کار و تصاویر آموزش با پرنیان همراه شوید.

 

یکی از مدلهای متداول و بسیار شیک پیچیدن دلمه مدل رولی است .

 

برای تهیه دلمه ابتدا مواد میانی آن را تهیه نمایید. برگها را به خوبی بشویید. قابلمه ای را تا 2/3 از آب پر کنید و کمی نمک در آب بریزید.

 

قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا آب جوش آید.

 

برگها را داخل آب جوش بریزید و نسبت به جوان و نازک بودن برگها حدود 3 تا 10 دقیقه حرارت دهید تا برگها نرم شوند و تغییر رنگ دهند.

 

سپس برگها را از آب جوش خارج کرده و داخل آب سرد قرا دهید تا خنک شوند.

 

در این مرحله می توانید برگها را بپیچید و دلمه را آماده نمایید.

 

پیچیدن رولی دلمه برگ مو :

 

در اولین مرحله برگ را کامل روی سینی یا سطح میز پهن کنید و گوشه های آن را صاف نمایید.

 

مقدار مناسبی از مایه دلمه را در قسمت پایین حفره برگ (مطابق تصویر ) بریزید.

 

برای دلمه های رولی میزان مایه دلمه نباید زیاد باشد.

 

 

 

دو قسمت انتهایی را روی مایه میانی برگردانید

 

 

 

سپس از دو طرف برگ ( چپ و راست ) باقی مانده برگ را روی قسمت تا خورده بیاورید

 

 

 

سپس از همان قسمتی که مایه دلمه قرار گرفته به سمت انتهای برگ محکم رول کنید.

 

 

 

هر چقدر مایه بیشتر باشد رول دلمه پر تر و گرد تر خواهد شد همان طور که در تصویر زیر می بینید مقدار مایه بیشتر است و رول پرتر شده است .

 

 

 

دلمه رولی را به شکل دیگری نیز می توان پیچید. مطابق روش قبل مایه را در زیرحفره برگ بریزید

 

برای دلمه های رولی مایه زیادی بین برگ نگذارید .مایه زیاد باعث باز شدن برگ می شود.

 

 

 

دو طرف برگ را از چپ و راست روی مایه برگردانید.

 

هر طرف را تا 1/3 عرض دلمه برگردانید.

 

 

 

از قسمت انتهای حفره برگ به آرامی اما محکم برگ را رول نمایید.

 

 

 

رول را محکم بپیچید تا باز نشود. لازم نیست زیاد به دلمه فشار بیاورید در حد محکم و خوب پیچیده شده کافی است .

 

 

 

دقت کنید در تمام مراحل مایه دلمه را در پشت برگ مو بریزید و برگ را از رو بپیچید.

 

 

 

پیچیدن دلمه به شکل بقچه ای :

 

برای پیچیدن بقچه ای باید ابتدا قسمت تیزی انتهای برگ روی مایه میانی تا شود.

 

برگ را کاملا صاف پهن می کنیم و مطابق دلمه رولی مایه را روی برگ می ریزیم فقط مایه را کمی وسط تر قرار می دهیم

 

تیزی انتهای برگ را روی مایه تا می کنیم

 

سپس دو طرف را روی لایه اول برمی گردانیم

 

قسمت حفره دار برگ را روی سه لایه قبل برمی گردانیم تا دلمه جمع شود.


در تصاویر زیر مراحل کار را به ترتیب می بینید.

 

 

 

و در ادامه :

 

 

 

و نسبت به سایز برگ دلمه ها کوچکتر یا بزرگتر می شوند.

 

 

 

دلمه ها را در قابلمه بچینید و روی آنها مخلوط آب و روغن بریزید و درب قابلمه را دم کن بگذارید.

 

 

 

برای خوشمزه تر شدن دلمه ها حتما روی آنها مخلوط آب و روغن دهید.

 

می توانید داخل قابلمه یک بشقاب استیل یا لعابی قرار دهید تا دلمه های ردیف انتهایی بیش از حد پخته نشوند.

 

به جای بشقاب می توانید از یک ردیف سیب زمینی برش خورده یا تکه های نان به عنوان ته دیگ استفاده نمایید.