مضرات قهوه
اختلال در روند بازیابی شنوایی از بین رفته :
تحقیقات صورت گرفته روی خوکچه های هندی نشان می دهد کافئین روند ترمیم شنوایی از بین رفته ناشی از صدای بلند را کاهش می دهد چنین موردی در انسان نیز دیده شده است.
کافئین میتواند احتمال سرطان خوشخیم سینه را افزایش دهد. مشخص شده است مصرف کافئین از سوی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک، فیبروم، اندومتریوز، کیستهای تخمدانی و سینههای فیبروکیستیک خطری برای تولید کیست بیشتر است.
در سایر افراد مبتلا به حساسیت هورمونی، ممکن است قهوه باعث تشکیل کیست نشود ولی سیستم بدن را آشفته خواهد کرد.
کافئین توسط کبد و با استفاده از آنزیم CYP1A2 تجزیه میشود. توانایی زنان در تولید این آنزیم توسط ژن CYP1A2 تنظیم میشود. اگر این ژن جهش داشته باشد، مشخص میکند که کبد چطور کافئین را تجزیه و از بدن دفع خواهد کرد.
براساس تغییرات ژنی، بدن انسان این آنزیم را به مقدار کم یا زیاد تولید خواهد کرد و تحقیقات نشان داده است تنها در 10 درصد جمعیت مردم جهان مقدار تولید آنزیم زیاد است.
تحقیقاتی در سال 2006 نشان داده است اگر سرعت متابولیسم در بدن شما آهسته باشد،حتی مصرف 2 فنجان قهوه یا بیشتر از آن، در روز شما را در معرض حمله قلبی قرار میدهد. با توجه به این که بیماری قلبی در حال شیوع میان زنان است، ظاهرا زنان باید در مصرف قهوه تعادل را رعایت کنند.
علت این ادعا به نتیجه تحقیقات مختلف بر میگردد که به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
برای مطالعه این مقاله به زبان انگلیسی میتوانید به این منبع مراجعه کنید.
مصرف قهوه برای مردان نیز با هشدارهایی همراه است که به تعدادی از آنها اشاره میکنیم.
مصرف قهوه در مردانی که مبتلا به هایپرپلازی خوشخیم پروستات هستند میتواند اثرات مخربی در پی داشته باشد چون کافئین میتواند یک مثانه بیش از حد فعال را تحریک کند که نتیجه آن افزایش تکرر ادرار و حتی بیاختیاری فوری ادرار است.
در واقع کافئین سرعت تولید ادرار را بالا میبرد در نتیجه مثانه زودتر پر میشود. علاوه بر این کافئین حساسیت و انقباض مثانه را افزایش میدهد.
قهوه از یک نظر دیگر روی سلامت پروستات تاثیر میگذارد یعنی آزرده کردن مثانه چون کافئین یک تیوگزانتین است، یک خانواده از ترکیبات شیمیایی که شامل تئوبرومین و تئوفیلین میشود و مورد دوم هم مثانه را آزرده میکند.
برای مطالعه بیشتر درباره این موضوع میتوانید به منبع اصلی آن مراجعه کنید.
تحقیقات دانشمندان نشان داده است مصرف بیش از سه فنجان قهوه در روز از سوی مردان میتواند قدرت باروری آنها را کاهش دهد. به گفته آنها این کار نه تنها مقدار کافئین زیادی وارد بدن میکند بلکه به اسپرمهای مردان و قدرت باروری آنها آسیب میرساند.
فواید و مضرات قهوه به همین چند موردی که اشاره کردم خلاصه نمیشود، این ماده فایدههای بسیار دارد و زیانهای آن هم بیشتر به نحوه مصرف قهوه مربوط است. به طور کلی حفظ تعادل در همه زندگی باعث سلامتی میشود، طبیعتا اگر در مصرف قهوه هم تعادل را پس ذهنمان داشته باشیم مشکل خاصی پیش نخواهد آمد.
اگر میخواهید یک فنجان قهوه به رژیم غذایی روزانهتان اضافه کنید، پیشنهاد میکنم وضعیت سلامتیتان را در نظر داشته باشید و طبق آن تصمیم بگیرید.
در پایان از شما میخواهیم که تجربه خود را در مورد فواید و مضرات قهوه بر سلامتی تان با ما و سایر کاربران کافی مافی مگ به اشتراک بگذارید تا در کنار هم بتوانیم از مصرف قهوه ، این نوشیدنی دوست داشتنی با سلامتی کامل لذت ببریم.