اگر سوال شما این است که کبد چرب را چگونه درمان کنیم؟ لازم است رژیم غذایی مدیترانهای را به این منظور امتحان کنید. اگرچه این رژیم غذایی برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب ایجاد نشده است اما این سبک تغذیه ترکیبی از انواع غذاهایی است که به کاهش چربی در کبد کمک میکنند و شامل چربیهای سالم، آنتیاکسیدانها و کربوهیدراتهای پیچیده است. یک راه بهبود کبد چرب این است که خوردن این مواد غذایی را امتحان کنید:
سلولهای بدن برای انرژی از گلوکز، نوعی قند، استفاده میکند. هورمون انسولین کمک میکند تا گلوکز از غذاهای هضم شده به سلولهای بدن وارد شود. افرادی که به بیماری کبد چرب مبتلا هستند غالبا دچار مقاومت به انسولین هستند. این بدان معناست که بدن شما انسولین میسازد اما نمیتواند از آن به خوبی استفاده کند. گلوکز در خون شما جمع میشود و کبد، آن را به چربی تبدیل میکند.
چربیهای خاصی در رژیم غذایی شما میتواند به بدن کمک کند تا انسولین را بهتر استفاده کند. این بدان معناست که سلولهای شما میتوانند گلوکز دریافت کنند و کبد شما نیازی به ساخت و ذخیره چربی ندارد. به منظور درمان صحیح کبد چرب با تغذیه مناسب، سعی کنید از مواد غذایی زیر استفاده کنید:
وقتی مواد مغذی به درستی تجزیه نشوند، سلولها آسیب میبینند. این میتواند منجر به تجمع چربی در کبد شما شود؛ اما ترکیباتی که به عنوان آنتیاکسیدان شناخته میشوند میتوانند از سلولها در برابر این آسیب محافظت کنند. آنتیاکسیدانها در چه مواد غذایی وجود دارند؟
دانشمندان در حال مطالعه بر روی مکملهایی هستند که میتوانند به درمان بیماری کبد چرب کمک کنند. این مکملها عبارتاند از:
لازم به یادآوری است که قبل از مصرف هرگونه مکمل با پزشک خود مشورت کنید زیرا آنها میتوانند نحوه عملکرد داروهای شما را تغییر دهند یا ممکن است مشکلات سلامتی دیگری برای شما ایجاد کنند. همچنین، اگر مقدار مناسب از این مکملها را به روش صحیح مصرف نکنید، ممکن است برای درمان این بیمار مفید نباشد.
توجه داشته باشید که یک راه درمان کبد چرب این است که در رژیم غذایی خود ویتامینها و مواد معدنی زیر وجود داشته باشد:
سطح پایین این ویتامین میتواند به شدید شدن بیماری کبد چرب کمک کند. بدن انسان در هنگام قرار گرفتن در معرض آفتاب، ویتامین D میسازد. همچنین میتوانید این ویتامین را از برخی محصولات لبنی دریافت کنید. به این منظور، مواد لبنی کمچرب را انتخاب کنید زیرا آنها چربی اشباعشده کمتری دارند.
سطح پایین پتاسیم در بدن ممکن است با بیماری کبد چرب غیرالکلی مرتبط باشد. ماهیهایی مانند سالمون و ساردین منابع خوبی برای پتاسیم هستند. همچنین در سبزیجات از جمله کلم بروکلی، نخودفرنگی و سیبزمینی شیرین و میوههایی مانند موز، کیوی و زردآلو نیز پتاسیم وجود دارد. غذاهای لبنی نیز مانند شیر و ماست سرشار از پتاسیم هستند. توجه داشته باشید که گزینههای کمچرب لبنیات را انتخاب کنید.
این ماده ممکن است از کبد شما در برابر رسوبات چربی محافظت کند اما نتایج تحقیقات در مورد اثربخشی آن متفاوت است. بتائین را میتوانید در جوانه گندم و میگو پیدا کنید.
حتی کاهش تنها 5٪ از وزن بدن میتواند باعث کاهش چربی در کبد شود. اگر بین 7 تا 10 درصد از وزن بدن خود را کم کنید باعث کاهش التهاب و احتمال آسیب به سلولهای کبدی بدن خود خواهید شد. حتی ممکن است مقداری از آسیبی که بدنتان دیده است را درمان کنید. به یاد داشته باشید که آهسته وزن کم کنید زیرا کاهش سریع وزن ممکن است اوضاع را بدتر کند. اگر نمیتوانید وزن خود را کاهش دهید از پزشک خود بپرسید که آیا جراحی کاهش وزن گزینه مناسبی برای شما هست یا نه.
یکی از راههای درمان کبد چرب، ورزش کردن است. ورزش هوازی میتواند میزان چربی در کبد شما را کاهش دهد. یک تمرین سنگین نیز ممکن است التهاب کبد را کاهش دهد. تمرینات مقاومتی یا تمرینات قدرتی، مانند وزنهبرداری نیز میتوانند بیماری کبد چرب را بهبود ببخشند. حداقل 5 روز در هفته به مدت 30 تا 60 دقیقه یا بیشتر تمرینات هوازی سطح متوسط انجام دهید و تمرینات قدرتی متوسط تا سطح بالا را 3 روز در هفته انجام دهید.
اگرچه بیماری کبد چرب به نظر دلهرهآور است اما شما میتوانید با ایجاد تغییرات کوچکی، موجب بخبود این بیماری شوید. بهبود تغذیه و انجام فعالیت بدنی را فراموش نکنید.
برای درمان اساسی کبد چرب گرید a، از مصرف چربیهای اشباعشده که منجر به رسوبات چربی بیشتر در کبد میشوند، خودداری کنید. این غذاها شامل موارد زیر هستند: