ست کردن رنگ لباس کاری پیچیده است و کمتر کسی در این حوزه تخصص دارد. شاید همیشه این سوال در ذهن شما باشد که چه رنگ هایی به هم می آیند برای لباس ؟ برای ست کردن اصولی رنگ لباس باید به طور کامل با رنگها آشنا باشید تا بتوانید به طور هماهنگ رنگ های ست لباسها را انتخاب کنید . اگر اطلاعات درستی در این زمینه داشته باشید، با هزینهای کم همیشه شیک پوش خواهید بود. گاهی اوقات افراد هیچ شناختی از رنگها نداشته و نمیتوانند به درستی رنگها را کنار یکدیگر قرار دهند. به همین دلیل است که برخی از افراد همواره رنگهای خنثی به تن دارند. در ادامه با ما همراه باشید تا نکات جذاب و مهمی در زمینه راهنمای ست کردن لباس معرفی کنیم. با آشنایی با این نکات و شناخت رنگهای مکمل در لباس میتوانید ستهای بسیار جذابی در استایل خود داشته باشید.
اولین و مهمترین قدم در ست کردن لباس، شناخت رنگهاست. شما باید ابتدا تمام رنگها به درستی شناخته و ترکیب درست آنها را کنار یکدیگر بدانید. زمانی که به درستی رنگ های مکمل در لباس خود را انتخاب میکنید، ظاهر شما با تغییر بسیار عالی همراه خواهد بود.
به همین دلیل ابتدا باید به طور کامل با رنگها و مکمل ست رنگ ها آشنا شوید و قوانینی که در مورد ترکیب رنگ لباسها وجود دارد را بیاموزید. زمانی که شناخت بیشتری از رنگ های مکمل پیدا کنید و بدانید کدام رنگها در کنار یکدیگر ترکیب زیباتری میشود، میتوانید لباسهای خود را به بهترین شکل ممکن ست کنید.
نکته مهمی که پیش از انتخاب رنگ ها در ست کردن لباس باید در نظر بگیرید این نکته به ظاهر ساده است که از جدول سایز بندی لباس مناسب خود استفاده کنید. تا ظاهر لباستان شلخته یا خیلی تنگ نباشد.
چرخه رنگ یا دایره رنگ، چرخهای است که رنگها بر اساس طول موج یا فرکانسشان در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند. این چرخه یکی از ابزارهای پایه و بسیار مهم در انتخاب رنگها برای افرادی است که با رنگها کار میکنند. اگر قصد دارید لباسهای خود را به بهترین شکل در کنار یکدیگر ست کنید، باید به طور کامل با این چرخه آشنا باشید تا بتوانید مکمل رنگ های لباساتان را تشخیص دهید و انتخاب بهتری داشته باشید . نحوه قرارگیری رنگها در این چرخه به صورتی است که با بررسی آن میتوانید به هماهنگی رنگهای ست دست پیدا کنید و بهترین ترکیب را برای ست کردن پیدا کنید.
هارمونی رنگها در لباس یا هماهنگی رنگها به ترکیب خاصی از رنگهای موجود در چرخه گفته میشود که با نگاه به آنها ترکیب خوشایندی به نظر میآیند. این هارمونی ترکیب رنگ لباس را به کمک چرخه به راحتی به دست میآورید.
در جدول ست رنگ ها تمامی رنگهای موجود در دو دسته رنگهای اصلی و رنگهای فرعی قرار میگیرند. رنگهای اصلی شامل قرمز، زرد و آبی هستند. دلیل انتخاب این رنگها به عنوان رنگ اصلی این است که از ترکیب هیچ دو رنگی نمیتوان آنها را تولید کرد. به همین دلیل تمام رنگهای دیگر از این سه رنگ به وجود میآیند.
رنگهای فرعی نیز به تمام رنگهای موجود که از ترکیب این سه رنگ ساخته میشوند، گفته میشود. به عنوان مثال از ترکیب قرمز و زرد، رنگ نارنجی به وجود میآید. همچنین ترکیب قرمز و آبی، رنگ بنفش و ترکیب آبی و زرد، رنگ سبز را تولید میکند.
علاوه بر این دو دسته، دسته دیگری نیز وجود دارد که با ترکیب رنگهای اصلی و فرعی به وجود میآیند. به عنوان مثال رنگهای رزگلد، مرجانی، نقرابی و … ازجمله این رنگها هستند.
دستهبندی دیگری که برای رنگها وجود دارد، سرد، گرم و خنثی بودن آنهاست، که این موارد نیز بر ترکیب رنگها و ست کردن لباس تأثیر میگذارد. تمام رنگهایی که به قرمز، زرد و نارنجی متمایل باشند، رنگهای گرم گفته میشود. در مقابل رنگهایی که به آبی، بنفش و سبز تمایل داشته باشند، رنگهای سرد نامیده میشوند.
اما رنگهای خنثی که در هیچکدام از این دو دسته قرار نمیگیرند و همانطور که از نامشان پیداست خنثی هستند، شامل مشکی، خاکستری، کرم، سفید و … هستند. استفاده از رنگهای خنثی به عنوان رنگ مکمل در ست کردن لباس بسیار مفید است.
اگر در استایل خود از رنگ سفید استفاده کنید، رنگهای دیگر را ملایمتر و روشنتر میکند. در مقابل اگر از رنگ مشکی استفاده کنید، رنگهای دیگر را سیاهتر و تیرهتر میکند. به افزودن رنگ سفید ته رنگ و به افزودن رنگ سیاه سایه میگویند. تن رنگ را نیز میتوان از اضافه کردن رنگ خاکستری به دیگر رنگها ایجاد کرد. برای ست کردن لباس باید ته رنگ، سایه و تن رنگ ترکیب خوبی داشته باشند.
اولین و مهمترین نکته در این زمینه این است که از رنگهایی استفاده کنید که با یکدیگر هارمونی داشته باشند. به عنوان مثال میتوانید از هارمونی رنگهای مکمل در لباس خود استفاده کنید. این رنگها در چرخه معمولاً روبروی یکدیگر هستند. قرمز و سبز، زرد و بنفش و آبی و نارنجی ازجمله رنگهای مکمل یکدیگر هستند.
علاوه بر آن میتوانید از ست رنگهای مشابه نیز استفاده کنید.