خبری

خبری

خبری

خبری

آیا دندان شیری ریشه دارد؟

آیا دندان شیری ریشه دارد؟

اغلب والدین بارها دندان های شیری افتاده فرزندان خود را دیده اند. زمانی که این دندان ها می افتند، ریشه آن ها کاملاً فرسایش می یابد. به گونه ای که حتی با گاز گرفتن غذا دندان لق به راحتی می افتد. این باعث می شود برخی از والدین فکر کنند که این دندان ها ریشه ندارند!


در واقع تمام دندان های شیری، چه قدامی و چه خلفی، ریشه هایی به طول حداقل 10 میلی متر دارند. این دندان ها دارای چندین ریشه مجزا در پشت فک هستند.


آیا دندان شیری عصب دارد؟

آره! دندان های شیری دارای تمام اجزای دندان های دائمی هستند. دندان های شیری مانند همه دندان ها دارای دو قسمت تاج و ریشه هستند که شامل مینا، عاج و بافت پالپ است که به آن عصب دندان می گویند.


ساختار دندان های شیری

تمام اجزایی که در دندان دائمی وجود دارد در اندازه کوچکتر در دندان شیری نیز وجود دارد.


مینای دندان: همه دندان ها چه دندان های شیری و چه دندان های دائمی دارای پوشش خارجی به نام مینا هستند، مینای دندان سخت ترین ماده در بدن انسان است.

عاج دندان: در زیر مینای دندان قسمتی به نام عاج دندان وجود دارد. از 70 درصد مواد معدنی، 20 درصد مواد آلی و 10 درصد وزنی آب تشکیل شده است. عاج نرمتر از مینای دندان است و از نظر فیزیکی انعطاف پذیر است و این خاصیت از شکستن مینای شکننده روی آن جلوگیری می کند.

سمنتوم: در سطح ریشه دندان بافت سختی وجود دارد که بسیار شبیه به استخوان است و سطح ریشه دندان را می پوشاند و به آن سمنتوم می گویند.

عصب دندانی: زیر عاج دندان، پالپ دندانی به نام عصب دندان وجود دارد. پالپ یک بافت عروقی است که در قسمت مرکزی دندان قرار دارد و به دو قسمت تاج و پالپ ریشه تقسیم می شود. بافت پالپ یا عصب دندان حاوی سلول ها، رگ های خونی و رشته های عصبی مختلف است.

زمانی که دندان پوسیده می شود، در مراحل اولیه پوسیدگی، به مینای دندان محدود می شود، سپس پوسیدگی گسترش می یابد و به ناحیه عاج می رسد. اگر پوسیدگی درمان نشود و گسترش یابد، ناحیه پالپ یا عصب دندان درگیر خواهد شد.


کلینیک دندانپزشکی کودکان شبانه روزی اصفهان در سایت دکتر علی بهزادی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد